ŞENGÖL: “5 YIL BOYUNCA SU 2 TL OLACAK…”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ŞENGÖL: “5 YIL BOYUNCA SU 2 TL OLACAK…”
Haberin Tarihi: 29.2.2024 18:27:24 - Okunma Sayısı:791 defa okundu.

Demokrat Parti'nin Eğirdir Seçim Koordinasyon Merkezi Genel Başkan Gültekin Uysal'ın Katılımıyla Açıldı…

DP’NİN SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ GENEL BAŞKAN GÜLTEKİN UYSAL'IN KATILIMIYLA AÇILDI…

ŞENGÖL: “5 YIL BOYUNCA SU 2 TL OLACAK…”

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde Demokrat Parti’den Eğirdir Belediye Başkan Adayı olan Ömer Şengöl’ün Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı.

Ömer Şengöl’ün Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışını Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, eski Isparta Milletvekili Ertekin Durutürk, eski Konya Milletvekili Mehmet Ali Yavuz yaptı.

Ömer Şengöl'ün Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışı sırasında, Ak Parti seçim araçları tarafından yüksek sesle çalınan seçim şarkıları, vatandaşların tepkisine neden oldu.Formun Üstü DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, orada bulunan vatandaşlarla birlikte alkış tutarak Ak Parti’nin araçlarını protesto etti.

"5 YIL BOYUNCA SU 2 TL OLACAK…"

Eğirdir’de 4 dönem Eğirdir Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan Ömer Şengöl, seçildiği takdirde 5 yıl boyunca Eğirdir’de suyun tonunun 2 TL. olacağını açıkladı.

DP Eğirdir Belediye Başkan Adayı Ömer Şengöl, yaptığı konuşmada projelerinden bahsederek şunları söyledi: “28 Mayıs seçimlerinden sonra arkadaşlarımın ısrarlarıyla bir dönem daha Eğirdir’de halk yönetimini tekrar Belediyeye getirmeye, Belediyenin kapılarını herkese açık tutmaya, temizliğe, yeşilliğe, hizmete talip oldum. Daha önce yaptıklarımız ortada. Eğirdir’de elle tutulup, gözle görülür ne varsa hepsinde Hacı Ömer’in mührü var. Bundan sonra da Eğirdir’i daha büyütmek, daha güzelleştirmek, daha yaşanır hale getirmek ve sağcı, solcu, futbolcu gibi ayrımcılıklar yapmadan Belediye’ye işi düşen herkesin, yasal ölçülerde, işlerini kolaylaştırmak için çalışacağız.

Eğirdir’de yaparsa Hacı Ömer’in yapacağı çok şeyler var. Eğirdir’in eski evleri sorununun kentsel dönüşümün dışında çözülmesi mümkün değil. Ucundan başlayarak Eğirdir’de kentsel dönüşüm yapacağız. Biliyorsunuz ki;  Pınar Pazarında 750 dairelik sosyal konut  yaptık. Aynısı devam edecek. Pınar Pazarında daha önceden devam ede gelen Pazar, panayır yerine mezbaha yapılarak hizmetinize sunulacak. Köprübaşındaki Belediye garajının olduğu yer yıkılıp temizlenecek, iş yerleri yapılacak. Bir zamanlar hal kurduk. Eğirdir’de hal mi olur diyenler hal oldu evet, bugünün parasıyla 6 trilyon lira geliri var. Hal'i daha modern hale getireceğiz. Halil Üstün Parkı; yıllardır hep söyleriz, yapamadık, onu da en iyi şekliyle yapacağız. Herkes doğalgazı 5 yıl önce getirmişti. 1 günde, 1 ayda, ne oldu taşımalı doğalgaz İstasyon ve Altınkum Mahallesine geldi Mart ayında da diğer kalan kısımlarının projesi ihale edilecekmiş. Tesisat ve yapım değil de proje yapımı ihale edilecekmiş. Yaparsak yine onu da biz yaparız. Cumhurbaşkanının “Oy yoksa gaz yok” dediği gibi değil, 89 ve 94 seçimlerinde rahmetli Özal, belediye başkanlarını tasvirle sandalyeye bağlayıp, eli kolu bağlı, belediye başkanı seçmek ister misin dedi, o lafın altında boğuldu. Şimdiki Cumhurbaşkanımız o zaman eli -kolu bağlı belediye başkanlarından  biriydi ve ama bugün büyüdü ve Cumhurbaşkanlığına kadar geldi. 89 ve 94 seçimlerinde her türlü engellemelere rağmen Ömer Şengöl Eğirdir’i katladı. Eğirdir’de 4000 konutun yapılacağı arsalar üretti ve bu binaların hepsinde hemşehrilerimiz oturuyor. Eğirdir’de yıllardır su ve kanalizasyon üzerinden söylemler üretilir. Aslında olmayan şeyleri rakipler bize kötü söz söylemek için veya yolumuzu kesmek için su problem,  kanalizasyon problem derler. Hemşehrilerim şunu iyi bilin: Türkiye’de bir çok vilayette kanalizasyon şebekesi bitmemiş, arıtma tesisi yok idi. Bu garip onların tamamını bitirdi, 40 yıldır o tesisler çalışıyor. Eskiyenler yenileniliyor, tamir ediliyor. Çok iddia ediyorum. Türkiye’de suyu ancak ben çözerim. Su pahalı, su ucuz, su falan-filan. Suyun tonu 5 yıl süreyle 2 lira olacak. Benim görev sürem bitinceye kadar su 2 lira olacak. Bu su hem temiz, hem de sağlıklı olacak.

Yaşlılar için rehabilitasyon merkezi, kadınlar için üretim ve satış tesisleri yapılacak."

EĞİRDİR OTEL YIKILIP, İŞYERLERİ YAPILACAK…

DP Eğirdir Belediye Başkan Adayı Ömer Şengöl, Eğirdir Otel’in yıkılıp, yeniden modernize edilerek iş yerleri yapılmasının projeleri arasında olduğunu belirterek "Bizim yaptıklarımız algı yaratmak değil. Bizim ehil bir ekibimiz var. Ben başlarında usta, işin ehli olarak bulunacağım, meclis üyesi arkadaşlarımla beraber ehil ekip, sizlere hizmet edecek. Bizim yaptıklarımız macera falan değil, maceracılara cevap veririz." dedi. Şengöl konuşmasının sonunda katılımcılara teşekkür etti.

Açılışta bir konuşma yapan Isparta Eski Milletvekili Ertekin Durutürk de DP Eğirdir Belediye Başkan Adayı Ömer Şengöl’ü tebrik ederek başarılar diledi.

Durutürk; “Biz Ömer Şengöl’ün staj dönemini gördük, doçentliğini gördük, profesörlüğünü gördük. Ordinaryüs profesörlüğünü gördük. Ömer’in şimdi de çağ atlamış halini göreceğiz. İnşallah 31 Mart’ta Hamit kardeşimin Hacı Ağabeyyy demesini bekliyorum. Hepinizi hiç durmadan çok çalışmaya davet ediyorum. Ömer Şengöl’ün övmeye, övülmeye ihtiyacı yok, hepimiz 4 dönem neler yaptığını biliyoruz. Ömer Bey’e bir defa daha fırsat vermenizi istiyorum. Göreceksiniz ki Eğirdir’'in çehresi, çevresi  bir daha değişecektir. Ömer kardeşime başarılar diliyorum” dedi.

DP Eğirdir Belediye Başkan Adayı Ömer Şengöl’ün seçim koordinasyon merkezinin açılışında son olarak bir konuşma yapan Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal; “…Bir hasreti bitirmenin arifesi içerisindeyiz. 31 Mart’ta Isparta’mızın, Eğirdir’imizin kaderini bir kez daha değiştireceksiniz. Dün olduğu gibi bugün de milletimizin önündeyiz. Milletimizin önceliğini hep önceliğimiz bildik. Milletimizin müşterek değerlerini hep müşterek değerimiz bildik” diye konuştu.

Uysal, AKP’nin tarımı bitirdiğini, emeklileri mağdur ettiğini, yoksulluk ve yolsuzluğun hat safhalarda yaşandığını belirtti ve "Seçimden sonra göreceksiniz zam dalgası altında bu insanları inim inim inletecekler." ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Uysal; “Önümüzde yerel seçimler var. Ömer ağabeyimiz bizim bayrağımızı uzun yıllar taşıdı. Ömer Şengöl gibi tecrübeli bir şahsiyetle, belediye meclis üyeleri ile birlikte Allah’ın izniyle seçimi kazanacağız. Allah yürüdüğünüz yolları mübarek eylesin. Allah mahcup etmesin.Türkiye’nin ehil insanlara, namuslu insanlara   ihtiyacı olduğu gibi Eğirdir’imizin de namusuyla, ehliyetiyle kendisini ispat etmiş değerli bir belediye başkanına ihtiyacı var. Onun da  adı Ömer Başkan. Kendisini tebrik ediyorum. Hep şuna inandık. Doğru yolda olanların görünmez orduları var. İşte bugün Eğirdir’de görünmez orduların buluşma günüdür. Allah yolunuzu açık etsin. Bugün Isparta’da, Eğirdir’de olmaktan çok mutluyum. Ömer Başkanımı sizlere emanet ediyorum, sizleri de Allah’a emanet ediyorum” diyerek konuşmalarını tamamladı.

Ömer Şengöl’ün seçim koordinasyon merkezi Hüseyin Kıymık Hocanın dua etmesinin ardından alkışlarla ve tezahüratlarla açıldı.

- Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap