EĞİRDİR’DE NEVRUZ BAYRAMI KUTLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR’DE NEVRUZ BAYRAMI KUTLANDI
Haberin Tarihi: 21.3.2024 12:56:03 - Okunma Sayısı:794 defa okundu.

Eğirdir’de baharın başlangıcını temsil eden Nevruz Bayramı kutlandı.

EĞİRDİR’DE NEVRUZ BAYRAMI KUTLANDI

Eğirdir’de baharın başlangıcını temsil eden Nevruz Bayramı kutlandı.

21 Mart'ta Bahar Bayramı Nevruz coşkusu ve Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası Eğirdir’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Baharın başlangıcı ve doğanın uyanışını simgeleyen Nevruz kutlamaları kapsamında Eğirdir’de Semeni oyunu, Örste Çekiçle Demir Dövme, Yumurta taşıma yarışması, Çuval yarışı, Halat çekme yarışı ve Nevruz Ateşi yakılması gibi etkinlikler yapıldı.

Eğirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Nevruz Bayramı kutlamasına Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Erol, Eğirdir Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler yanı sıra Ak Parti Eğirdir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özer ile, CHP Eğirdir Belediye Başkan Adayı Necati Savaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Tarih Öğretmeni Necati Göksel yaptı. Göksel’in konuşmalarının ardından günün anlamına binaen şiirler okundu.

SEMENİ OYUNU SERGİLENDİ…

Nevruz bayramı kutlamaları çerçevesinde okul öğrencilerinden Mihriban Soylu ve Eşe Cesrol isimli öğrenciler yöresel kıyafetler giyerek Semeni oyununu icra ettiler.

ÖRSTE ÇEKİÇLE DEMİR DÖVME YAPILDI

21 Mart Nevruz Bayramı kutlamaları kapsamında okul öğrencilerinden Görkem Demirbilek ve Fehmi Çetinkaya örste çekiçle demir dövdüler. Öğrenciler gösterilerinin ardından ellerindeki çekiçleri Kaymakam Adem Çelik ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Erol’a vererek, bu geleneğe ortak olmasına istediler. Kaymakam Çelik ve Milli Eğitim Müdürü Erol, öğrencilerin bu isteğini kırmayarak örste çekiçle demir dövdüler.

YARIŞMALAR DÜZENLENDİ…

Nevruz Bayramının geleneklerinden olan oyunlarımız da etkinlikte yerini aldı. Kız öğrenciler yumurta taşıma, erkek öğrenciler ise Çuval yarışması ile halat çekme oyununu oynadılar. Kıran kırana geçen mücadelede neşeli anlar da yaşandı.

KAYMAKAM ÇELİK NEVRUZ ATEŞİNİ YAKTI…

21 Mart Nevruz Bayramı kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde Kaymakam Adem Çelik Nevruz Ateşini yaktı. Ateşin yakılmasıyla birlikte Eğirdir protokolü ve öğrenciler tek tek üzerinden atladılar.

Sınıflar arası semeni yeşertme yarışmasında dereceye giren Yaşlı Bakım Sınıfı öğrencilerine Semeni Tepsisi hediye edildi.

Nevruz Bayramı etkinlikleri müzikli eğlence ve şenlik ateşinin üzerinden atlanılmasının ardından sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap