ISPARTA VALİSİ AYDIN BARUŞ'UN KADİR GECESİ MESAJI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA VALİSİ AYDIN BARUŞ'UN KADİR GECESİ MESAJI
Haberin Tarihi: 5.4.2024 12:29:18 - Okunma Sayısı:230 defa okundu.

ISPARTA VALİSİ AYDIN BARUŞ'UN KADİR GECESİ MESAJI

ISPARTA VALİSİ AYDIN BARUŞ'UN KADİR GECESİ MESAJI

Müminler için rahmet, bereket ve mağfiret zamanı olan Mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde, Cenab-ı Hak tarafından bin aydan daha hayırlı olarak nitelenen Kadir gecesine kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Birlik, beraberlik, kardeşlin ve dayanışma duygularının yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayının kalplerimizde bıraktığı huzur ve mutluluk hisleri Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır.

Tövbe kapısının ardına kadar açıldığı Kadir gecesini diğer bütün zamanlardan üstün kılan en önemli özellik, yeryüzünün en büyük nimeti olan yüce kitabımız Kur’ân-ı Kerim’in bu mübarek gecede inmeye başlamasıdır. Rabbü-l Alemin’in kullarına ikramının sonsuz olduğu bu mübarek gece gönül dünyamızın aydınlanması, kalplerimizin kötülüklerden arınması ve manevi huzurumuzun artması bakımından bizler için büyük bir fırsattır.

Kadir gecesi gibi mübarek geceleri en iyi şekilde değerlendirmeli,  geçmişte işlediğimiz günah ve kusurlarımızın bir daha tekrarlanmamasına gayret göstererek tövbe etmeli, birbirimize karşı düşmanlık, kırgınlık, dargınlık, kin ve nefret hislerinin yerine sevgi, hoşgörü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmalı, yetimlerin, kimsesizlerin ve muhtaçların yüzünü güldürmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ispartalı hemşerilerimiz olmak üzere aziz milletimizin ve İslam âleminin Kadir gecesini tebrik ediyor, bu gecenin Ülkemize, tüm müminlere ve bütün insanlığa barış, huzur ve mutluluklar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap