Yaz saati uygulaması uzadı!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yaz saati uygulaması uzadı!
Haberin Tarihi: 22.9.2015 10:05:00 - Okunma Sayısı:1431 defa okundu.

24 Ekim gecesi yapılacak olan yaz saati uygulamasından kış saati uygulamasına geçiş, 1 Kasım seçimleri nedeniyle ertelendi.

Yaz saati uygulaması uzadı!

 

            24 Ekim gecesi yapılacak olan yaz saati uygulamasından kış saati uygulamasına geçiş, 1 Kasım seçimleri nedeniyle ertelendi.

            Seçimlerin aydınlıkta yapılabilmesi için yaz saati uygulamasının bitiş ve kış saatinin başlangıç tarihi 8 Kasım’a ertelendi.

            1 Kasım seçimlerinin gün ışığından ve güvenlik içinde geçebilmesi için 24 Ekim gecesi sona erecek "yaz saati" uygulaması uzatıldı.

            Enerji Bakanlığı, 1 Kasım seçimlerinin gün ışığında ve güvenlik içinde geçebilmesi için 24 Ekim gecesi sona erecek "yaz saati" uygulamasını uzatacak.

            Doğu ve Güneydoğu’da sandıkların saat 16.00’da kapanacak olması, saatlerin geri alınması halinde bölgede havanın erken kararması karşısında, yaz saati uygulamasına 8 Kasım’a kadar devam edilmesi planlanıyor.

            8 Kasıma ertelendi

            Uygulama 8 Kasım’a ertelenecek. Böylece bölgede sandıkların akşam karanlığında açılmasının önüne geçilecek.

            Bilindiği gibi 29 Mart 2015_te gün ışından daha fazla yararlanılabilmesi için saatler 1 saat iler alınmıştı.

            17 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar kurulu kararına göre saatler 25 Ekim Pazar günü ise saat 04.00_ten itibaren de 1 saat geriye alınacaktı fakat 1 Kasım’da yapılacak erken genel seçimde doğu illerinde karanlıkta oy kullanmaması için kış saati uygulamasına 8 Kasım’da geçilmesine karar verildi.

            Yaz saati uygulaması nedir?

            Yaz saati uygulaması (YSU) herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir. Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır. Çağdaş yaz saati uygulaması ilk defa 1895 yılında Yeni Zelandalı bir böcekbilimci olan George Vernon Hudson tarafından önerildi. O günden sonra birçok ülke bu uygulamayı benimseyerek kullanmaya başladı. Bununla birlikte, yaz saati uygulamaları ülkeler arasında farklılık gösterebilir. Ülkemizde de he sene yaz saati uygulaması yapılmakta ve sonbaharda normal saate geri dönülmektedir.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap