KARAĞI KÖYLÜLERİ ESKİ YUKARI KÖYLERİNDE HELVA PİŞİRDİLER

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KARAĞI KÖYLÜLERİ ESKİ YUKARI KÖYLERİNDE HELVA PİŞİRDİLER
Haberin Tarihi: 15.8.2013 10:26:00 - Okunma Sayısı:3573 defa okundu.

Karağı Köyü Sosyal Dayanışma ve Yaşatma Derneğince 2.si Düzenlenen Geleneksel Helva Günü Isparta'nın Aksu ilçesine bağlı Karağı Köyü Yukarı Karağı Köyü mezarlık yanı harman beleninde yapıldı.

KARAĞI KÖYLÜLERİ ESKİ YUKARI KÖYLERİNDE HELVA PİŞİRDİLER

 

            Karağı Köyü Sosyal Dayanışma ve Yaşatma Derneğince 2.si Düzenlenen Geleneksel Helva Günü Isparta’nın Aksu ilçesine bağlı Karağı Köyü Yukarı Karağı Köyü mezarlık yanı harman beleninde yapıldı.

            Geleneksel Helva Günü’ne; Köy Muhtarı Ramazan ÖZDEMİR, Karağı Köyü Sosyal Dayanışma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ramazan KORKMAZ, Başkan Yardımcısı Hasan Avcu, Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Korkmaz, Tahsin Kayacan, Ramazan ÖZDEMİR (Isparta Devlet Hastanesi Aşçısı) yanısıra İstanbul, Ankara, İzmir,  Antalya, Afyon, Kıbrıs gibi Isparta dışında yaşayan köy sakinlerinden İstanbul eski Milli Eğitim Müdürü Ramazan KORKMAZ, KBB Uzmanı Dr. Mustafa KORKMAZ, İş adamı Veli KORKMAZ, Kıbrıslı Halil KILINÇ, İhsan KORKMAZ, Orman İşletme Şefi Zafer KORKMAZ, köylüler ve dernek üyeleri katıldı.

            Etkinliğe katılanlar “Bu etkinliğin eski yukarı köyümüz harman  belende yapılması ayrı bir zevk ve heyacan vardı. Herkes helva pişirmek için yarışıyordu. Helva pişirmede bulunan kişilerin çoğu orada doğmuş, büyümüş, yaşamış kişilerdir. Çok tatlı bir rüzgar esintisinin bulunduğu burada keşke bir de elektrik olsaydı da helvamızı da, iftar yemeğimizi de burada yeseydik” dediler.”

            Helva gününe katılanlar bu etkinliğin burada yapılmasından dolayı dernek yöneticilerine çok teşekkür ettiler.

            Dernek Başkanı Ramazan KORKMAZ da bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerin devam etmesini arzu ettiklerini dile getirerek ileride daha değişik şekilde yemekli,  eğlenceli, müzikli proğramlar, yarışmalar, şölenler, güreş v.b. etkinlikler düzenlemek istediklerini fakat maddi imkanlarının yetersiz olduğunu, köylülerden, dernek üyelerinden ve iş adamlarından bu konuda maddi destek beklediklerini söyledi.

            Bu arada Karağı köyünden olup Kıbrıs’ta ikamet eden iş adamı Halil KILINÇ’ın imkanları dahilinde yardımda bulunacağını beyan etmesi üzereni Dernek Başkan Ramazan KORKMAZ “Biz de dernek olarak kendisine bu hayırseverliğinden dolayı çok, çok teşekkür ettik.

            Bu helvanın yapımında maddi imkanı esirgemeyen ve isminin açıklanmasını istemeyen köylümüze ne kadar teşekkür etsek azdır.” dedi.

            Pişirilen helva daha sonra ağzı muntazam kapalı bir şekilde pişirildiği yerden  2.km aşağıdaki yerleşim yerine götürülerek iftardan önce Dernek başkanı Ramazan KORKMAZ, Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda aşçı olan Ramazan Özdemir, Yasin Kahraman ile gönüllü çocuklar tarafından evlere tek, tek ikram edilerek dağıtıldı.

            Dernek Başkan Ramazan KORKMAZ ve diğer üyeler 2. Geleneksel Helva Pişirme gününe katılan tüm köylülerine, dernek üyelerine can-ı gönülden çok, çok teşekkür ederek etkinliklerin devam edeceğini ifade ettiler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap