"21. Ulusal Ergonomi Kongresi" SDÜ'de Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"21. Ulusal Ergonomi Kongresi" SDÜ'de Başladı
Haberin Tarihi: 2.10.2015 17:01:00 - Okunma Sayısı:4349 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen "21. Ulusal Ergonomi Kongresi" başladı.

“21. Ulusal Ergonomi Kongresi” SDÜ’de Başladı

 

            Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen “21. Ulusal Ergonomi Kongresi” başladı.                                

            Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrenin açılış konuşmasını yapan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gültekin Özdemir, günümüzde teknolojinin hızla geliştiğini, dünyanın birçok ülkesinde yaşam kalitesinin yükseldiğini bununla birlikte ergonomi bilimine olan ihtiyacın da hızla arttığını söyledi. Özdemir konuşmasını, çalışma hayatının kalitesi ve ergonomi, bilişsel ergonomi, çevre, ergonomi ve sürdürülebilirlik gibi konuların ele alınacağı kongrenin verimli geçmesini temenni ederek noktaladı.

            Türk Ergonomi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Fahri Özok ise yaşamımızın her alanına müdahale eden bir yapıya sahip olan ergonominin vazgeçilmez bir disiplin olduğunu belirterek  “İnsanın içinde bulunduğu sistemlerde, insan ile sistemin bütün elemanları arasındaki etkileşimi bilimsel olarak inceleyen ergonomi, sadece endüstri mühendisliğinde değil diğer bilimlerde de olması gereken bir bilim dalıdır.” dedi.

            Konuşmasında ergonominin önemine değinen SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, farklı disiplinlerden çok sayıda akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilen kongrenin SDÜ’de düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

            Açılış konuşmalarının ardından kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. Daha sonra Prof. Dr. Ahmet Fahri Özok’un başkanlığında gerçekleştirilen “Türkiye’de Ergonomi” konulu panele geçildi. Panelde, Türk Ergonomi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Fahri Özok “Ürün Tasarımında Ergonomi”, Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğr. Gör.Dr. Serkan Bayraktaroğlu ile Araştırma Görevlisi Çınar Narter “Ergonominin Geleceği”, MTM Türkiye Derneği Başkanı Emmanuel Calvez “ERGO - MTM Modeli”, SDÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Polat “Mekanların Tasarımında Ergonomik Yaklaşımlar” konulu sunumlarını yaptı.

            “21. Ulusal Ergonomi Kongresi” 4 Ekim Pazar günü sona erecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap