Milletvekili Bilgiç:

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Milletvekili Bilgiç:
Haberin Tarihi: 14.10.2015 09:13:00 - Okunma Sayısı:2991 defa okundu.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Eğirdir'de elma bahçelerinde elma toplayan vatandaşları ziyaret etti.

Milletvekili Bilgiç: “Eğirdir Isparta’nın her şeyi”

 

            AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Eğirdir’de elma bahçelerinde elma toplayan vatandaşları ziyaret etti. Vatandaşlarla hasbıhal etmekten mutluluk duyduğunu belirten Milletvekili Bilgiç, “Türkiye’nin yıllık elma üretiminin yaklaşık yüzde 25’lik bir dilimini Eğirdir karşılıyor. Dolayısıyla Eğirdir Isparta’nın her şeyi” diye konuştu.

            Eğirdir’in dünyada ve Türkiye’de her yönüyle büyük bir öneme sahip olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, “Yedi renkli gölümüzün yer aldığı Eğirdir’imiz, Türkiye’nin ikinci büyük tatlı su kaynağı, içinde yetişen kerevitten levreğe kadar birçok balık türüyle, tertemiz plajıyla, artık dünyanın tanıdığı elmasıyla ünlü. Biz de siyasi aktörler olarak Eğirdir’in dünyada yapmış olduğu ismi daha da geliştirmek için çalışıyoruz. Isparta’mız yıllık 700 bin tonun üzerinde elma üretimi yapıyor ve ihraç ediyor. Büyük bir işleve sahip kurduğumuz soğuk hava depolarıyla üretilen elmalar artık daha sağlıklı bir şekilde dağılıyor. Biz bütün bunlardan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

            AYNI ACILARI YAŞAMAYALIM

            Geçtiğimiz yıl elma toplamak için bindikleri midibüsün devrilmesi sonucu 18 vatandaşın hayatını kaybettiği kazayı hatırlatan Süreyya Sadi Bilgiç, “Bir daha aynı acıları yaşamak istemiyoruz. Sizler bizler için değerlisiniz. Burada çok ciddi bir emek ve çaba söz konusu. Bunları görmezden gelemeyiz. Dolayısıyla biz gereken önlemleri alıyoruz. Buraya elma işçilerini taşıyan şoförlerden de aynı hassasiyeti bekliyoruz” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap