Şehit Uzm. Çvş. İzzet Alper Taşbaş adına Hatıra Ormanı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Şehit Uzm. Çvş. İzzet Alper Taşbaş adına Hatıra Ormanı Yapıldı
Haberin Tarihi: 16.10.2015 10:43:00 - Okunma Sayısı:2146 defa okundu.

Şehit Jandarma Uzm. Çavuş İzzet Alper Taşbaş Ormanında fidan dikimi programı gerçekleştirilip dualar edildi.

Şehit Uzm. Çvş. İzzet Alper Taşbaş adına Hatıra Ormanı Yapıldı

Şehidimizin Hatırası Fidanlarla Yaşayacak

​Toplu temel atma ve açılış merasimine katılmak üzere Afyonkarahisar İli, Dinar ilçesine gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile birlikte Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Genel Müdürü İsmail Üzmez, Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi ve protokol mensupları ilçedeki program kapsamında Şehitlerimizin isminin yaşatılması ve her daim yad edilmesine olanak sağlaması adına kurulan Dinar-Çay Karayolu üzerindeki Şehit Jandarma Uzm. Çavuş İzzet Alper Taşbaş Ormanında fidan dikimi programı gerçekleştirilip dualar edildi.

29.09.2015 günü Hakkâri Yüksekova- Şemdinli yolu üzerinde teröristler tarafından köprüye yerleştirilen patlayıcının zırhlı aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İzzet Alper Taşbaş’ ın hatırasının yaşatılması amacıyla şehidin köyü olan Dinar İlçesi Akça Köyünde Şehit Uzm. Çvş. İzzet Alper Taşbaş ormanı tesis edilip, 20 dekarlık şehitlik ormanında; servi, dut, çınar, mavi ladin ve sedir olmak üzere toplam 3 bin adet fidan toprakla buluşturulup tanıtım tabelası, şehitler çeşmesi ve bir adet barınak tesisi tamamlandı.

Bakan Eroğlu yaptığı konuşmada “Hepinizin bildiği gibi Dinarlı bir hemşehrimiz olan Şehit Uzm. Çvş. İzzet Alper Taşbaş adına oluşturulan hatıra ormanı sayesinde şehidimizi bu gün bir kez daha yâd etmiş olduk. Böylece şehidimizin adı her daim orman vesilesiyle hatırlanacak ve dualarla anılacak. Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin, mekânlarını cennet eylesin. Şefaatlerine de hepimizi nail eylesin.’’ dedi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap