Prof. Dr. Veysel Eroğlu Isparta'ya 16 yatırım müjdesi ile geldi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Prof. Dr. Veysel Eroğlu Isparta'ya 16 yatırım müjdesi ile geldi
Haberin Tarihi: 21.10.2015 09:59:00 - Okunma Sayısı:1266 defa okundu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, geçtiğimiz haftasonu Isparta'ya geldi.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Isparta’ya 16 yatırım müjdesi ile geldi

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Isparta’da 38 Tesisin Toplu Temel Atma ve Açılışını Gerçekleştirdi…

 

            Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, geçtiğimiz haftasonu Isparta’ya geldi. Isparta Valisi Vahdettin Özkan'ı ziyaret eden Prof. Dr. Eroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Isparta'ya yatırımlarla geldiğini bildirdi.

            Önceki yıllarda verdikleri 420 milyon lira değerindeki 60 yatırımın büyük bir kısmını gerçekleştirdiklerine işaret eden Prof. Dr. Eroğlu, bugün de Isparta'ya 142 milyon değerinde 16 yatırım müjdesi ile geldiklerini anlattı.

            Prof. Dr. Veysel Eroğlu, daha önce yapılan ve bugün temeli atılacak yatırımlarla Isparta'nın, tarihinde görülmemiş yatırımlara kavuştuğunu belirterek, son 1,5 yılda 76 yatırımla buraya geldiklerini ifade etti.

            “Güller ve Göller Diyarı”

            Daha önce Isparta'nın sadece "güller diyarı" değil barajlar ve göletler diyarı yapacaklarını söylediklerine işaret eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şöyle devam etti:

            "3 tane dere ıslahı var. 40 bin dekar alan sulanacak. Orman teşkilatının da müjdeleri var. Özellikle 12 bin 500 dekarlık alanda ağaçlandırma, rehabilitasyon ve erozyon kontrol çalışmaları yapacağız. 1 milyon 300 bin adet fidan dikeceğiz. 9 milyon fidanı zaten burada üretiyoruz. Bu yıl içerisinde 480 dekar alanda 7 bin 500 adet ceviz ve badem gibi gelir getirici fidanlar dikeceğiz."

            Bakan Prof. Dr. Eroğlu, vatandaşların buralardan gelir elde edeceğini anlatarak, "Biz de 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı var. Biz artık devlet ormancılığından, millet ormancılığına geçtik. Senir köyünde senir bal ormanı kurulacak. Vatandaşlara ormanlık alanda yer tahsis ediyoruz" dedi.

            "37 Milyar Liralık AKDENİZGEP"

            Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun talimatları doğrultusunda Akdeniz Bölgesi için çok büyük bir proje geliştirdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Eroğlu, "Burada 3 bin 725 tane tesis yapılacak. 2019 yılına kadar 37 milyar lira harcanacak. 5 yılda yapılacak büyük bir program. Bunu Başbakanımız bize talimat vermişti. 'GAP, KOP var. Akdeniz'de de böyle bir proje hazırlayın' dedi. Biz de içerisinde de Adana, Burdur, Isparta, Antalya, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş'ın bulunduğu 8 ilde nereye ne yapılacağını belirledik. Akdeniz Bölgesinde bulunan 8 ilde proje hazırlayın diye talimat vermişti. 6 aylık bir çalışma neticesinde nereye, ne yapılacak bunları belirledik" ifade etti.

            Prof. Dr. Eroğlu, AKDENİZGEP'te 2019 yılına kadar 266 baraj ve gölet, 440 sulama tesisi, 32 içme suyu tesisi, 850 dere ıslahı tesisi, 1299 adet köprü ve ağaçlandırma gibi yatırımların yapılacağını bildirdi.

            Buradaki toplantının ardından Darıderesi Barajı mevkiinde düzenlenen 21 tesisin açılış, 17 tesisin ise temel atma törenine katılan Prof. Dr. Eroğlu, son yıllarda Türkiye'nin önemli gelişmeler yaşadığını anlattı.

            Darıderesi 2 Barajı Şantiyesinde düzenlenen törene Bakan EROĞLU’nun yanısıra Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti Isparta Milletvekili Adayı Said Yüce, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, DKMP Genel Müdürü Nurettin Taş, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza DİNİZ, Orman Genel Müdür Yardımcısı Ali Şahin, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, Orman ve Su İşleri 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, DSİ 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun, Isparta il protokolü, bazı kamu kurum müdür ve amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

            Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı konuşmada, "Göller diyarı, güller diyarı ve gönüller diyarına hizmet etmek benim için mutluluk vesilesi. Buraya hizmet etmek bir ibadettir. Buraya gelirken heybemiz dolu olarak geldik. Ben her gelişte Isparta’ya yatırımlarla geliyorum. Geçen sene geldiğimizde 60 tane müjde vermiştik. 420 milyon TL. müjde verdik. Bu sefer tam 16 tesisle 142 milyon TL. lik müjde ile geldim. Böylece 1,5 senede Isparta’ya verdiğimiz müjdelerin toplamı 66 tane müjde olup toplam miktarı 562 milyon TL. dir. Isparta’mıza hayırlı olsun. DSİ yatırımlarının yanında özellikle DKMP nin yatırımı var, OGM nin yatırımı var. Bunları da dikkate alırsak yatırımın miktarı 150 milyon TL. dir.

            Afyonkarahisar Çay’da bir şehidimiz var. Tunceli’de bir tuzak neticesinde şehit düştü. Allah ona gani gani rahmet eylesin bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun ayrıca milletimizin ve yakınlarının başı sağ olsun. Allah’ın izni ile teröre karşı mücadelemiz, son terörist etkisiz hale gelinceye kadar devam edecektir.

            Anamur’dan Kıbrıs’a dev bir boru hattı ile su götürdük Sayın Başbakanımıza bu vesile ile; Isparta’ya gidiyorum orada büyük temel atma ve açılışlar var deyince, Isparta’ya ne gerekiyorsa yapın dedi. Güller diyarı Isparta’da yatırımları hizmete sokun ve Isparta’ya selam söyleyin dedi.

            Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Kıbrıs’tan İstanbul’a dönüşte Isparta’ya gönül bağı olduğunu bildiğimden selam ve sevgilerini ulaştırmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Isparta güller diyarı, göller diyarı adına bir de barajlar ve göletler diyarı ilave ettik. Bir milyon dekardan fazla araziyi sulayacağız. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

            Memba Kalitesinde Su

            Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Hükümetimiz bugüne kadar Isparta’ya 6 katrilyon yatırım yaptı. Darıderesi-1 Göleti yapılmasıyla elektrikte büyük bir tasarruf oldu. Isparta Belediyesi yılda 13,5 milyon TL. pompalama için elektrik harcaması yapıyordu. Böylece enerji tasarrufu oldu. Bunun hemen yukarısına Darıderesi-2 Göleti yapmak suretiyle buradan memba kalitesinde cazibeyle elektrik harcaması yapmadan aktaracağız. Orman teşkilatı çalışıyor, DKMP, ORKÖY ve Ağaçlandırma faaliyetleri de devam ediyor. Ağaçlandırılmadık yer bırakmayacağız. Yollar, mezarlıklar ve mabetler ağaçlandırılacak. Proje getirin ne kadar fidan istiyorsanız verelim.”

            Müjdeler

            “Türkiye’de büyük projeler var. GAP gibi, Doğu Anadolu Projesi gibi. Başbakanın talimatı ile Akdeniz Bölgesi için Isparta, Budur, Antalya, Mersin, Hatay’a kadar sekiz vilayeti içeren bir gelişim projesi hazırlandı ve buna göre 3724 tane tesis ve 37 milyar TL. bir yatırım 2019 yılına kadar yapılacaktır.  Türkiye G20 zirvesinde ev sahipliği yapıyor. Dünyanın 20 büyük ülkesi bugün bu sene Dönem Başkanlığını, ev sahipliğini Türkiye Cumhuriyeti hükümeti yapıyor. Bu bizim için büyük gurur.

            Artık Atak helikopterlerimiz, Altay tanklarımız,  insansız hava araçlarımız (İHA) var. Uzayda biz de varız. Göktürk uydumuzu fırlattık. Türkiye, sizin bu gayretlerinizle daha da büyüyecek.”

            Hedef 2023

            Bakan Eroğlu “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümünde Türkiye’yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımak istiyoruz.” diye konuştu.

            Orman Teşkilatı Çok Güzel Hizmetler Yapıyor

            “Sadece DSİ değil Orman teşkilatı çok güzel hizmetler yapıyor. Orman Köylülerimize her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Bütün köylere gelir getirici programlar hazırlandı. Lavantaya tam destek veriyoruz.” diyen Bakan Eroğlu, “Emeği geçen herkese, Isparta’ya verdiği büyük destekten dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na, Valimize, Vekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, teşkilatımızın bilhassa DSİ, OGM, DKMP ve Meteoroloji Genel Müdürlüğüne, başta Genel Müdürlüğü olmak üzere bütün mensuplarına teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Hepinize saygılarımı ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini sözlerini noktaladı.

            Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ile törene katılan protokol birlikte sahneye gelerek 38 adet tesisin açılış ve temel atma kurdelesini kestiler.

            Isparta’da yapılan törende DSİ yatırımı olan 16 adet tesisin temeli atıldı, 13 adet tesisin de açılışı yapıldı.

            Doğa Koruma ve Milli Parklar Yatırımları kapsamında; Kovada Gölü Milli Parkı Tabiat Parkı, Başpınar Tabiat Parkı ve Gölcük Tabiat Parkında Altyapı, Yol ve Çevre Düzenlemesi İşleri, Ormancılık projeleri kapsamında da 6 adet tesis açıldı.

Meteoroloji yatırımları kapsamında 3 adet otomatik gözlem istasyonunun temeli atılarak, 3 adet istasyonda hizmete açıldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap