Dr. Norman E. Looney MAREM'i Ziyaret Etti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Dr. Norman E. Looney MAREM'i Ziyaret Etti
Haberin Tarihi: 21.10.2015 10:13:00 - Okunma Sayısı:1364 defa okundu.

Kanada'da bulunan Summerland Agri-Food Araştırma Merkezinden emekli olduktan sonra uluslararası düzeyde aktif olarak çalışmalarına devam eden Looney, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitü Müdürlüğü (MAREM)'ne gezi ve incelemelerde bulundu.

Dr. Norman E. Looney MAREM’i Ziyaret Etti

 

            Kanada’da bulunan Summerland Agri-Food Araştırma Merkezinden emekli olduktan sonra uluslararası düzeyde aktif olarak çalışmalarına devam eden Looney, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitü Müdürlüğü (MAREM)’ne  gezi ve incelemelerde bulundu.

            Looney’e Enstitü araştırma personellerinden Dr. Ersin ATAY ve Dr. Seçkin GARGIN eşlik ettiler.

            Uluslararası Bahçe Bitkiler Derneği ve Küresel Bahçe Bitkileri Konsorsiyumu başkanlığını yapan Looney; daha önce 4-5 defa Türkiye’ye geldiğini, dünyada ABD ve Çin’in ardından bahçe bitkileri üretim potansiyeli bakımından en güçlü 3. ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. Ayrıca enstitü araştırma personeli ve Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü, Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden gelen araştırmacılarla yaptığı görüşmelerde, öncelikle iyi bir eğitim ve mesleğe saygı duyulmasını gerektiğini, uluslararası ilişkilerde bulunmanın önemini ve bu konuda gerekirse ısrarcı olunması gerektiğini, verici olunmasını, olumlu ve pozitif olmak gerektiğini, inanç yerine kanıta dayalı bilim üretmenin gerekliliğini anlattı.

            Dr. Norman E. Looney, enstitü arazi ve laboratuvarlarını, çevredeki örnek bahçe ve Gülbudak soğuk hava deposu işletmelerini gezdikten sonra kısa bir turistik gezi yaptı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap