29 Ekim Cumhuriyet bayramı törenle kutlanacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,29 Ekim Cumhuriyet bayramı törenle kutlanacak
Haberin Tarihi: 24.10.2015 09:24:00 - Okunma Sayısı:2673 defa okundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de törenle kutlanacak.

29 Ekim Cumhuriyet bayramı törenle kutlanacak

 

            Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de törenle kutlanacak.

            Kutlamalar 28 Ekim 2015 Çarşamba günü saat 13.20’de düzenlenecek çelenk sunma töreni ile başlayacak. 29 Ekim 2015 Perşembe günü saat 09.15’de Kaymakamlık makamında tebrikat töreni yapılacak.

            Bayram töreni Belediye stadyumunda gerçekleştirilecek. Buradaki tören saat 09.45’de geçit törenine katılan bütün grupların yerlerini almalarının ardından Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının törene katılanların ve halkın bayramını kutlamaları ile başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesini müteakip günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Abdullah Akdaş yapacak. Günün anlamına uygun konuşmaların yapılması, şiirlerin okunmasının ardından 10. Yıl Marşı söylenecek. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verileceği ödül töreni ve mehteran gösterisinden sonra geçit töreni ile buradaki program sona erecek.

            Stadyumdaki kutlamalar bittikten sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Altıngöl Otel’de düzenleyeceği resim sergisinin açılışı yapılacak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap