TKDK EĞİRDİR'DE IPARDII'yi TANITTI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TKDK EĞİRDİR'DE IPARDII'yi TANITTI
Haberin Tarihi: 27.10.2015 10:16:00 - Okunma Sayısı:1669 defa okundu.

Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat YALKIN ve Yönetim Kurulu öncülüğünde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Eğirdir Esnafına ve bölgemiz halkına "Hibe ve Destekler" konulu geniş çaplı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

TKDK EĞİRDİR’DE IPARDII’yi TANITTI

 

            Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat YALKIN ve Yönetim Kurulu öncülüğünde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Eğirdir Esnafına ve bölgemiz halkına “Hibe ve Destekler” konulu geniş çaplı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

            26 Ekim 2015 Pazartesi günü Saat 20.30’da Eğirdir Kervansaray Düğün ve Toplantı Salonunda, gerçekleşen tanıtım toplantısına; Eğirdir Kaymakamı Abdullah AKDAŞ, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat YALKIN, Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan PALA, Tarımsal Kalkınma ve Sulama Kooperatifi başkanları, mahalle -köy muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
            İlginin yoğun olduğu tanıtım toplantısına Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman GÜLCÜ konuşmasında “IPARDI Hibe programının son çağrısı olan 15.Çağrı ilanına 08.10.2015-04.10.2015 tarihleri arasında çıkmış bulunmaktadır. 15.Çağrı İlanı hariç Kurumumuzun kurulduğu 2009 yılından bu güne kadar Isparta’da toplamda 124.032.428,56 TL Yatırıma aracılık etmiş, bu miktarın 26.273.241,36 TL’sini hibe olarak geri ödemiş veya ödemeye devam etmektedir.” dedi.
 GÜLCÜ, IPARD II destek programı kapsamında hibe oranlarının arttığını, hibe kapsamında değerlendirilen sektörlerin arttığını ve yeni destek alanlarının program kapsamına alındığının altını çizdi. GÜLCÜ, konuşmasına şöyle devam etti: “TKDK ile ilgili hibe kapsamında olan kalemler hakkında doğru bilginin alınacağı ilk yer TKDK’ dır. Alanında uzman personelimizin doğru bilgilendirme ve yönlendirmesi sonucu yatırımcı (faydalanıcı) gerek kendisi gerekse herhangi bir danışman firma aracılığı ile proje hazırlama sürecine başlıyor. Bu süreçte bizim tarafımıza yöneltilen soruları cevaplamaktan hiçbir şekilde çekinmeyiz her konuda faydalanıcıya yardımda bulunuyor ve süreci uzman personelimiz sürekli olarak takip ediyor ve her konuda kurumumuzu ziyaret ederek kafalarındaki yatırım planını uzman arkadaşlara anlatsınlar.”

            TKDK Isparta İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman GÜLCÜ, Hibe alanları ile ilgili vatandaşlarımızın her zaman TKDK’yı ziyaret edebileceklerini de sözlerine ekledi.

            Toplantı, TKDK IPARDII reklam filmi ve IPARDII tanıtım sunusu ile devam edildi. Hibe kapsamında bulunacak olan yatırım faaliyetlerine ve Eğirdir ilçesinde Kırsal Turizm Alanında gerçekleştirilebilecek olan yatırımlara ayrıntılı olarak yer verildi.

            Eğirdir İlçe Kaymakamı Abdullah AKDAŞ “bölge halkı için kaymakamlık binamızda Proje hazırlama ve danışmanlık merkezinin kurulduğunu ve ücretsiz olarak kendi bünyelerinde hizmet verdiğini her türlü soru ve sıkıntılarda vatandaşın yanında olduklarını katılımcılara hatırlattı. AKDAŞ, böyle bir toplantı tertip ettikleri için Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı YALKIN’a ve toplantıya katılımlarından dolayı TKDK İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman GÜLCÜ ile personeline teşekkür etti.

         Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat YALKIN da “TKDK İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü ve ekibine, bizi kırmayıp bu toplantıya iştiraklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

        Sarıidris Kasabası Belediye Başkanı Ramazan PALA’ın katılımcılara ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörlüğü Personeline teşekkürlerinden sonra, IPARDII tanıtım toplantısı son buldu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap