YEKSAV'GELENEKSEL PİŞİ GÜNÜ YEŞİLADA'DA DÜZENLENDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YEKSAV'GELENEKSEL PİŞİ GÜNÜ YEŞİLADA'DA DÜZENLENDİ
Haberin Tarihi: 19.8.2013 10:00:00 - Okunma Sayısı:2356 defa okundu.

Eğirdir YEKSAV (Yeşilada Eğitim Kültür Sağlık Vakfı)'ın her yıl geleneksel olarak düzenlediği Pişi Günü etkinliği, bu yıl 17 Ağustos 2013 Cumartesi günü Yeşilada'da gerçekleştirildi.

YEKSAV’IN GELENEKSEL “PİŞİ GÜNÜ” YEŞİLADA’DA DÜZENLENDİ

 

            Eğirdir YEKSAV (Yeşilada Eğitim Kültür Sağlık Vakfı)’ın her yıl geleneksel olarak düzenlediği Pişi Günü etkinliği, bu yıl 17 Ağustos 2013 Cumartesi günü Yeşilada’da gerçekleştirildi.                     

            Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, Anayasa Mahmekemesi emekli üyesi ve Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı hemşehrimiz Prof. Dr. Sacit Adalı, İl Genel Meclisi Üyesi M. Kamil Göncü, Isparta eski milletvekili Haydar Kemal Kurt, ITSO Başkanı Şükrü Değirmenci, Orman Bölge Müdürü Osman Değirmenci yanı sıra kalabalık hemşehri topluluğunun katıldığı PİŞİ GÜNÜ’nün açılış konuşmasını YEKSAV Başkanı Ethem Güleryüz yaptı. Güleryüz, misafirlere geleneksel pişi günü’ne katılımlarından dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “1997 yılından bu güne bu yıl da hehşehrilerimiz arasında sağlamış olduğumuz dayanışma, hoşgörü, birlik ve beraberlik ortamını geliştirerek sürdürmek için Vakfımızın geleneksel 17. Pişi Günü’nü tertip etmiş bulunuyoruz.

            Her yıl Temmuz ayının son cumartesi günü yapılmakta olan programımız bu yıl olduğu gibi önümüzdeki yıl da Ramazan ayına göre düzenlenecektir.

            Pişi Günümüz saat 12.00’de Yeşilada Camiinde okunan mevlit ve hatimlerin duaları ile başlamıştır. Sizlerin katılımları ile çok güzel bir şekilde devam etmektedir.

            İnsanlık tarihi boyunca olduğu gibi bugün de hiçbir toplumda, insanlar hiçbir konuda aynı düzeyde değildir. Zayıfı, güçlüsü, fakiri, zengini, erkeği, kadını ile insan toplulukları hem bir tezat, hem bir ahenk meydana getirmektedirler. Tabiattaki bu başkalık, bu tezat bir anlamda hayatın kaynağını oluşturmaktadır. Yaratılıştan gelen bu farklılıkla hayatın içinde yoğrulan insanlar muhakkak birbirine ihtiyaç duymaktadırlar.

            İnsanların böyle birbirine muhtaç olmaları, karşılıklı olarak yardımlaşma zorunluluğunu ortaya çıkarmaktadır. Yardımlaşma, toplum halinde yaşamanın doğal bir sonucudur. Hem başkaları ile yaşamak, hem yardıma ihtiyaç duymamak imkânsızdır. Bunun için İslamiyet yardımlaşmayı, bütün maddi ve manevi hayatımızı kapsayacak şekilde en geniş sınırları ile ele almış ve dini-ahlaki bir görev olarak ortaya koymuştur. Kuran-ı Kerim’in pek çok ayetinde bu konuya temas edilerek, Müslümanlar yardımlaşmaya teşvik edilmiştir. Hz. Peygamber (sav) de sayısız hadislerinde maddi ve manevi yardımın insan hayatındaki önemini dile getirmiştir.

            Yardım anlayışının özünde fedakârlık vardı. Maldan sevgiye kadar her şeyin bir başkasına verilmesi söz konusudur. Bu verme işi bazen, zekât ve fitrede olduğu gibi mecburi olsa da, çoğu zaman tamamen isteğe bağlıdır. Yine zekât belli bir miktarda alındığı halde sadakanın sınırı yoktur; dileyen dilediği kadar verir. Böylece Müslümanlar başkalarına söz ve davranışları ile de iyilik yapmak, onlara sevgi ile bağlanmak zorundadırlar. Bu da onların bir görevidir.

            Yardımlaşmanın yaygın olduğu toplumlarda dostluk duyguları güçlü olur; zenginlik ve refah artar, fakirlik azalır.

            Vakfımız da yıllardır hemşehrilerimiz tarafından yapılan maddi ve manevi destekler sonucunda bu güne ulaşmıştır. Devamlılığını 17 yıldır desteklerinizle birlikte sürdürmeye devam etmektedir.

YEKSAV olarak öncelikle gençlere verilen bursları çok önemsemekteyiz. Öğrencilerimize lisans ve yüksek lisans bursu vermekteyiz. Eğitim alanında öğrencilerimize vermiş olduğumuz desteğin sonuçlarını öğrencilerimizin başarılarıyla tatmaktayız.

            Eğitim desteği almış olan gençlerimizin şimdi Vakfımıza maddi ve manevi destekte bulunma talepleri bizlere onur veriyor. Böylece geçmişten geleceğe bir köprü oluşturup Vakfımızın gelişmesini ve devamlılığını sağlıyoruz.

            Eğitim yardımlarımız dışında maddi sıkıntı veya sağlık sorunu yaşayan ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize de destek olmaya devam etmekteyiz.

            Vakfımıza maddi ve manevi desteklerinizi sürdürdüğünüz için gönülden teşekkür ederim.

            YEKSAV’ın değerli hemşehrilerine sunduğu güzel bir hizmet olan hemşehrilerimiz arasındaki haberleşme ağı, 1000’den fazla kişiye kısa zamanda ulaşma imkanı sağlamaktadır. Bu sayede düğün, cenaze, mevlit, kandil, bayram ve özel günlerde iletişim içinde olarak mutluluğumuzu paylaşabilmekte ve kederli günlerimizde birbirimize destek olabilmekteyiz.

            YEKSAV olarak içinde    yer aldığımız “Ispartalılar Gönül Birliği Derneği” ve “Ispartalı Sanayici İşadamları Derneği” ile de toplumsal görev bilinci içinde çalışmaya devam etmekteyiz. Her yıl olduğu gibi bizleri yalnız bırakmayan sosyal kurum yöneticilerine ayrıca teşekkür ederiz.

            Sayın hemşehrilerim bu mekânda maddi ve manevi destekleri ile bizlere destek veren Yeşilada’mızı güzelleştiren daha da güzel olması için gayret gösteren idarecilerimize bilhassa Sayın Belediye Başkanımız Osman Nuri Özmeral’e ve bütün emeği geçen ekibine de çok teşekkür ederim.

            Birlik ve beraberlik içinde kendilerine gereken desteği vermeliyiz. “Gören göz kılavuz istemez”. Yeşiladamız bu güne kadar böyle bir hizmet görmemiştir. İnşallah daha güzel hizmetler yapılması dileğimizdir.

            Bugünkü YEKSAV Pişi Günü’nün giderlerini üstlenen sevgili hemşehrilerimize ve Eğirdirliler Yardımlaşma Derneğine hepimiz adına teşekkür ediyorum.

            9 Ağustos 2014 Cumartesi günü buluşmak temennisi ile sevgi ve saygılarımı sunarım.”

            Turgut Özal Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Sacit Adalı, Eğirdir Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral ve Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz’ın konuşmalarından sonra, Isparta Mehteran Takımı izleyicilere unutulmaz bir konser verdi.

            YEKSAV’ın 17. Geleneksel Pişi Günü, pişi ikramı ile sona ererken aynı akşam saat 20.30’da Yeşilada Poyraz Restaurant’ta Eğitimci Ahmet Akay Azak tarafından “Aile İçi İletişim” konulu bir konferans verildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap