Cumhuriyet Bayramı Eğirdir'de Coşkuyla Kutlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Cumhuriyet Bayramı Eğirdir'de Coşkuyla Kutlandı
Haberin Tarihi: 29.10.2015 19:56:00 - Okunma Sayısı:2052 defa okundu.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletine bırakmış olduğu en büyük eserlerden biri olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Eğirdir'de muhteşem törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı Eğirdir’de Coşkuyla Kutlandı

 

            Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine bırakmış olduğu en büyük eserlerden biri olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Eğirdir’de muhteşem törenlerle kutlandı.

            Cumhuriyetimizin 92’nci yıl kutlamaları bugün saat 09.15’de Kaymakam Abdullah Akdaş, Garnizon Komutanı Tümg. Metin Akkaya, Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve Cumhuriyet Savcısı Buket Bulak’ın tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

            Tebrikat törenin ardından bayram kutlamaları için Eğirdir stadına geçildi. Buradaki tören ise Kaymakam Abdullah Akdaş, Garnizon Komutanı Tümg. Metin Akkaya ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün halkın, öğrencilerin ve askeri birliklerin Cumhuriyet Bayramını kutlamaları ile devam etti.

            Daha sonra Devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşımız söylenildi.

            Cumhuriyetimizin 92’nci kuruluş yıldönümü münasebetiyle günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş yaptı. Akdaş, “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı ve ‘en büyük eserimdir’ dediği bu mirası birlik ve beraberliğimizi bozmadan, aramıza ekilmeye çalışılan fitne tohumlarını yeşertmeden,. İlmin ışığında yılmadan çalışarak tam hakkıyla koruyabilelim…” vurgusunu yaptı.

            Kaymakam Abdullah Akdaş, şunları söyledi: “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletine bırakmış olduğu en büyük miras hiç şüphe yoktur ki kurmuş olduğu Cumhuriyettir. Ulu önderin bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin 92’nci yıl dönümünü kutlamak için buradayız.

            Ne yazık ki içimizdeki coşkuyu ve mutluluğu millet olarak hakkıyla yaşayamıyoruz. Çünkü geçtiğimiz son dört ayda 200’e yakın canımızı askerimizi, polisimizi şehit verdik. Bir o kadar vatandaşımız ise acımasızca, hunharca katledildi. Bugün ülkemizde hiç olmaz dediğimiz şeyler oluyor. Yıllarca televizyonlardan izlediğimiz Ortadoğu coğrafyasındaki kan ve şiddet görüntüleri kendi coğrafyamızda da yaşanır hale geliyor.

            Ülkemiz, üzerinde bulunduğu hem coğrafya hem de zenginlikleri ile her dönemde politik, stratejik ve ekonomik bir cazibeye sahip olmuştur. Bu nedenledir ki; binlerce yıldır bu topraklarda aynı bayrak altında yaşayan insanlar üzerinde, hep plan üstüne plan yapılmış, oyun içinde oyun oynanmıştır. Geldiğimiz noktada da yapılan budur. Ancak, millet olarak tek yürek olduğumuz zaman da bu oyunların bozulduğuna yapılan planların yapanların ayaklarına dolandığına şanlı tarihimiz şahittir.

            Nitekim ulu önderimiz 1935 yılında yaptığı bir konuşmasında “bir yurdun en değerli varlığı, yurttaşlar arasında milli birlik, iyi geçinme ve çalışkanlık duygu ve kabiliyetlerinin olgunluğudur” demiştir.

            Türkiye Cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ve emin adımlarla ve kararlılıkla ilerlemektedir. Buna da hiçbir güç engel olamayacak ve Atatürk’ün de dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti devleti sonsuza kadar payidar kalacaktır. Yeter ki bizler Atatürk’ün bize bıraktığı ve en büyük eserimdir dediği bu mirası birlik ve beraberliğimizi bozmadan, aramıza ekilmeye çalışılan fitne tohumlarını yeşertmeden, ilmin ışığında yılmadan çalışarak tam hakkıyla koruyabilelim. Bizlere ve bizden sonra gelecek olan nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup, kollamak, iç ve dış tehdit unsurlarına karşı çok dikkatli olmaktır.

            Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’ni kurup bizlere armağan eden M. Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve Cumhuriyetimizi korumak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

            Kaymakam Akdaş’ın konuşmasının ardından Eğirdir Mavigöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Fadime Çilkaya “Cumhuriyet Bayramı” adlı bir konuşma yaptı. İrfan Kaynak İlkokulu öğrencilerinden Rabia Kara ve Muhammet Ali Topaloğlu da “Atatürk ve Cumhuriyet”, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerinden Bilge Yılmaz “29 Ekim”, Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu öğrencilerinden Hatice Kübra Şenol “Cumhuriyet” isimli şiirlerini okudular.

            Emekli Tarih öğretmeni İbrahim Sarıdaş’ın günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasından sonra Süleyman Demirel Ortaokulu Müzik Öğretmeni Meral Altınsoy eşliğinde öğrenciler tarafından “10. Yıl Marşı” söylendi. Marşa seyirciler de eşlik etti.

            Mavigöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerin Merve Kılıç “Akdeniz’e Doğru”, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Yunus Fidan “15 Yılı Karşılarken”, Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi öğrencilerinden İrem Kırankaya “Sen Cumhuriyet” isimleri şiirlerini okumalarından sonra ödül törenine geçildi.

            Mehteran gösterisi ve tören geçişi ile buradaki kutlamalar sona erdi.

            Tören sonunda Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından vatandaşlarımıza sedir ağacı fidanları dağıtıldı.

Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap