REKTÖR ÇARIKÇI'DAN UMUTLANDIRAN AÇIKLAMA

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,REKTÖR ÇARIKÇI'DAN UMUTLANDIRAN AÇIKLAMA
Haberin Tarihi: 19.11.2015 16:28:00 - Okunma Sayısı:1674 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı Eğirdir Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenci sayısının artırılabilmesi için Sağlık Hizmetleri ve Turizm Programlarına ağırlık verilebileceğini belirtti.

REKTÖR ÇARIKÇI’DAN UMUTLANDIRAN AÇIKLAMA

 

REKTÖR ÇARIKÇI: “EĞİRDİR MYO’DA SAĞLIK HİZMETLERİ VE TURİZM PROGRAMLARININ ÖĞRENCİ SAYISI ARTIRILABİLİR…”

 

            Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı Eğirdir Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenci sayısının artırılabilmesi için Sağlık Hizmetleri ve Turizm Programlarına ağırlık verilebileceğini belirtti.

            SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı’nın bugün düzenlediği kahvaltılı basın toplantısına; Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Saltan, Rektör Yrd. Prof. Dr. Nihat Akyıldız, Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Serdal Terzi, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erdem, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Vahdettin Aydın, Diş Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süha Türkaslan, Teknik Bilimler MYO Müdürü ve Basın Danışmanı Zafer Çağlar, Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, Gazeteciler Cemiyeti Yönetim kurulu üyeleri ve Isparta yerel gazete sahipleri katıldı.

            Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen çalışmaları basın mensuplarıyla paylaşan Rektör Prof. Dr. İlker Çarıkçı, zaman zaman düzenledikleri bu toplantıların yararlarını dile getirdi.

            Toplantıda konuşan Eğirdir Akın Gazetesi Sahibi ve Isparta Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Sinan, Senirkent MYO’da 2595, Uluborlu MYO’da 2297, Yalvaç MYO’da 3391 öğrenci bulunmasına rağmen Eğirdir Meslek Yüksek Okulu’nda halen 2028 öğrencinin kayıtlı olduğunu ifade etti.

            Eğirdir MYO’da Türkiye’de olmayan Arama Kurtarma Hizmetleri Programı, yine Türkiye’de olmayan Su Sporları İşletmeciliği Programı ile Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı ve Kabin Hizmetleri Programlarının açılması konusunun SDÜ Senatosu’na sunulduğunu, senato onayından geçmesine rağmen programların YÖK tarafından onaylanmadığını belirten Abdullah Sinan, Eğirdir’de yeni bölümlerin açılmasının öğrenci sayısını artıracağını, bunun da Eğirdir’in sosyal ve ekonomik yapısına katkı sağlayacağını dile getirdi.

            Eğirdir’de yeni açılacak bölümlerin çok iyi irdelenip açılmasının daha uygun olacağını belirten Rektör Prof. Dr. İlker Çarıkçı, “bugün iyi gördüğümüz programlar, zaman içerisinde önemini yitirebiliyor. Eğirdir’de öncelikle alt yapının güçlendirilmesi lazım. Eğirdir’de Sağlık Hizmetleri ve Turizm Otelcilik Bölümlerimiz var. Mezun olanlar hemen iş bulabildikleri için bu bölümlere talep fazla. Onun için Sağlık Hizmetleri ve Turizm Programlarında öğrenci kapasitesini artırabiliriz. Bu konunun üzerinde hassasiyetle duracağız…” dedi.

            Eğirdir Meslek Yüksek Okulu’nun geliştirilmesi, yeni bölümlerin açılması için gerekçeleri belirten bir raporu kendilerine sunduğumuz SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı’ya ilgilerinden ve bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap