HAYALET AĞ'A SIKI TAKİP...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,HAYALET AĞ'A SIKI TAKİP...
Haberin Tarihi: 20.11.2015 09:55:00 - Okunma Sayısı:1539 defa okundu.

İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesinde çalışmalarına devam eden Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı Eğirdir Gölü'nde misina ağ ile avcılığa göz açtırmıyor.

HAYALET AĞ’A SIKI TAKİP…

 

            İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesinde çalışmalarına devam eden Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı Eğirdir Gölü’nde misina ağ ile avcılığa göz açtırmıyor.

            Göreve her an hazır olan Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı çıktıkları görevlerde, gölümüzdeki balıkçı teknelerinin denetimini yapıyor, avcılık belgesi olmayan ya da belgeleri eksik olanlar hakkında işlem yapıyorlar.

            18 Kasım 2015 tarihinde icra edilen Önleyici Kolluk Devriyesi faaliyeti sürecinde Mahmatlar Köyü açıklarında kullanılması yasak olan misina ağın göle atılmış olduğu tesbit edilmesi üzerine ağ çekilerek Eğirdir İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Bu konudaki çalışmaların devam edeceği bildirildi.

            Bilindiği üzere kullanımı yasak olan misina ağlar göldeki ekolojik dengeye zarar veriyor. Yaklaşık 100 yıl su içerisinde kalabilen misina ağlar göl içerisinde yaşayan canlıların ağa takılarak zarar görmelerine sebep oluyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap