BAŞKAN ŞENGÖL SİRKECİ ESNAFININ SORUNLARINI ÇÖZDÜ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAŞKAN ŞENGÖL SİRKECİ ESNAFININ SORUNLARINI ÇÖZDÜ
Haberin Tarihi: 8.12.2015 16:01:00 - Okunma Sayısı:1953 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Kale Önü (Sirkeci) projesi için, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, bölge esnafıyla bir toplantı yaparak, sorunlarını dinledi ve buradaki esnafın mağdur edilmeyeceğini söyledi.

            BAŞKAN ŞENGÖL SİRKECİ ESNAFININ SORUNLARINI ÇÖZDÜ

 

“Kimseyi Mağdur Etme Gibi Bir Düşüncemiz Yok”

 

Eğirdir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Kale Önü (Sirkeci) projesi için, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, bölge esnafıyla bir toplantı yaparak, sorunlarını dinledi ve buradaki esnafın mağdur edilmeyeceğini söyledi.

 
            Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl Başkanlığında, 07.12.2015 Salı günü Başkanlık Odasında yapılan toplantıya Kale Önü esnafı yoğun ilgi gösterdi.
            Toplantıda ilk olarak esnafın sorunlarını dinleyen Başkan Şengöl, daha sonra yaptığı konuşmasında; “Sizin sorunlarınızın çoğunu ben de biliyorum. Şu anda hepinizin kafasında ‘Bize dükkan gösterilecek mi? Mağdur edilecek miyiz?’ gibi bazı sorular var.

            Biz yapacağımız bu proje ile sözkonusu yerin Eğirdir’e yakışır bir yer haline gelmesini sağlayacağız; bu nedenle taşın altına elimizi soktuk, siz de bizlere yardımcı olmalısınız. Önceki yıllarda biz burayı yaparken şarküteri, kasap ve balıkçılar çarşısı olarak düşünmüştük ve o şekilde de ihaleye verilmişti. Daha sonraki yıllarda burada kapanan dükkanların yerine lokanta, oyun salonu, hal dükkanları, sigortacı, kahvehane gibi kendi aralarında devir yapılarak bugünkü çeşitlilik haline geldi ve bazılarınız dükkanlara gereken ilgiyi, titizliği ve temizliği göstermediniz. Birkaç kişinin de birikmiş kira borcu var. Burası görüntü kirliliğine ulaşarak turizm şehri dediğimiz Eğirdir’e yakışmayan bir yer haline geldi.

            “HALCİLER, NAKLİYECİLER VE

            ELMACILAR SANAYİ MAHALLESİNE “

            Ben geçen hafta cumartesi günü oraya gittiğimde halcilerle daha önceki yıllarda gösterdiğim yerlere gitmenizi ve Sanayi Mahallesi’nde bulunan yeni yaptığımız ve yapacağımız binalara bir bakmanızı söyledim. Arkadaşlarımız bölgenin uygun olacağı kanaatine vardı. Böylece halcilerimizin, elmacılarımızın ve nakliyecilerimizin bu bölgeye taşınmasını sağlayacağız. Bu saydıklarım dışında oraya gitmek isteyen esnaf varsa onlar da oraya gidebilirler.” dedi.

            “BALIKÇI VE MANAVA YENİ BİR YER”

            Başkan Şengöl’ün bu teklifi üzerine Sanayi Mahallesi’nde bulunan dükkânlara gidecek başka istekli esnaf olmadığı için, diğer esnafların dükkan bulmasını isteyen Başkan Şengöl, “Eğirdir’de dükkan ve yer sıkıntısı olduğunu biliyorum, ama sizin bildiğiniz bir yer varsa söylesin biz de sizler için değerlendirelim.” dedi. Balıkçı ve manav esnafının çarşı içerisinde bulunan Kervansaray restaurant yanındaki bölgeyi kullanmak istemeleri üzerine başkan Şengöl, bu bölgenin uygun olacağını, balıkçı ve manav esnafının da bu bölgeyi değerlendirebileceğini dile getirdi. Ayrıca Başkan Şengöl, balıkçılar için liman içerisinde yüzer dubalar üzerinde yüzer dükkan şeklinde bir proje düşündüğünü ama çok titizlik gerektiren bir yer olduğundan şimdilik bu projeden vazgeçtiğinin altını çizdi. 

            “KAHVEHANE İŞLETMECİLERİNE İŞ İMKANI”

            Daha sonra Kaleönü hal içinde hizmet veren üç kahvehane esnafı ise Başkan Şengöl’e yeni dükkân kiralamak için durumlarının olmadığını ve kendilerine Belediyede sağlanacak iş imkanı olması halinde işe girebileceklerini belirtmeleri üzerine, Başkan Şengöl işe girebileceklerini ve işe girmek isteyen bu bölge esnafına da iş konusunda yardımcı olacağını dile getirerek bu sorunu da çözmüş oldu.

            “1 NİSAN’A KADAR SÜRE VERİLDİ”

            Bölgede bulunan diğer esnafların, şu anda Sirkeci projesinin yapılacak olmasından dolayı diğer dükkan sahiplerinin kendilerine dükkân kiralaması konusunda afakî fiyat istediklerini dile getirerek zora düşürüldükleri dile getirildi.  Bu yüzden Başkan Şengöl’den 01 Nisan’a kadar süre istediler. Başkan Şengöl bu isteğin çok mantıklı olmadığını fakat esnafın bu istediğini de kırmayarak                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Belediye’ye yazacakları dilekçe ile değerlendirebileceğini belirtti. Başkan Şengöl, son olarak esnaflara belediyedeki tüm işlerinde de kolaylık salanacağını, destek olunacağını söyledi ve toplantıyı sonlandırdı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap