Yeryüzü İyilik İçin Isparta'da Buluştu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yeryüzü İyilik İçin Isparta'da Buluştu
Haberin Tarihi: 9.12.2015 16:46:00 - Okunma Sayısı:3182 defa okundu.

Ülkemizin farklı illerdeki üniversitelerinden gelen akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla Süleyman Demirel Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu tarafından "İnsani Yardım" çalıştayı düzenlendi.

Yeryüzü İyilik İçin Isparta'da Buluştu

 

            Ülkemizin farklı illerdeki üniversitelerinden gelen akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla Süleyman Demirel Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu tarafından “İnsani Yardım” çalıştayı düzenlendi.

            Süleyman Demirel, Celal Bayar, Ege, Dokuz Eylül, Akdeniz, Adnan Menderes, Afyon Kocatepe ve İzmir Katip Çelebi üniversiteleri akademisyen ve öğrencilerinin katılımıyla Çiftçi Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştay boyunca Nijer’deki sosyoekonomik sorunlar ve bölgedeki yardım faaliyetleri ele alındı.

            Çalıştay kapsamında SDÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Said Özkul “İletişim ve Hitabet”, Yeryüzü Doktorları Başkanı Dr. Havva Sula “İnsani Yardımla İlgili Proje Eğitimi”, Yeryüzü Doktorları Psikososyal Destek Ekibinde görev yapan Kl. Psk. Şeyma Demirlikan ise “İnsani Yardımda Psikososyal Destek” konularında öğrencilere bilgi verdi.

            Yardıma muhtaç coğrafyalardaki yaşam şartlarının ele alındığı çalıştayda öğrenciler, Nijer’in idari ve siyasi yapısı, coğrafi bilgileri, ekonomisi, kültürel zenginlikleri, tarihi ve bizim tarihimiz ile bağları, bölgedeki insani yardım faaliyetleri ve ülkenin sağlık sistemini konu alan bir sunum yaptı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap