Yürüme yeteneğini kaybetmiş hastalara umut olan Robotik Yürüme Cihazı tanıtıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yürüme yeteneğini kaybetmiş hastalara umut olan Robotik Yürüme Cihazı tanıtıldı
Haberin Tarihi: 10.12.2015 16:59:00 - Okunma Sayısı:3062 defa okundu.

Sağlık Bakanlığı tarafından Eğirdir Kemik Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne kazandırılan Robotik Yürüme Cihazı yürüme yeteneğini kaybeden hastalara umut oluyor.

Yürüme yeteneğini kaybetmiş hastalara umut olan Robotik Yürüme Cihazı tanıtıldı

 

            Sağlık Bakanlığı tarafından Eğirdir Kemik Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne kazandırılan Robotik Yürüme Cihazı yürüme yeteneğini kaybeden hastalara umut oluyor.                                                           

            Sağlık Bakanlığı’nın Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne kazandırdığı ve Türkiye’de sayılı merkezde bulunan yaklaşık 750 bin TL değerindeki Robotik Yürüme Cihazı, hizmet vermeye başladı. Çeşitli rahatsızlıklardan dolayı yürüme yeteneğini kaybetmiş hastalara bu yeteneğin tekrar kazandırılmasını sağlayan cihaz bugün basına tanıtıldı.

            Kemik hastalıkları tedavisinde bir marka olan Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Beşir Andaç Aksoy, Robotik Yürüme Cihazı’nın Isparta için bir kazanç olduğunu söyledi. Cihazın bu bölgede sadece Eğirdir’de olduğunu belirten Aksoy, “Cihazımızın amacı bilgisayar desteği ile mekanik kolları kullanarak, yürüme sıkıntısı çeken hastalarımıza rehabilitasyon sağlamak, onlara yeniden yürüme hissini yaşatmak. Bunu yaparken de beynin yürüme merkezini uyararak, hastaların ilerleyen süreçlerde kendi başlarına yürümelerine bir imkan tanımaktır” dedi.

            Robotik Yürüme Cihazı’nın birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığını belirten Op. Dr. Aksoy, “Özellikle felçli hastalar, emes hastaları, parkisyon hastaları, kalça ve diz osteoartrit  dediğimiz hastalar ve serebral palsi gibi yürüme sorunu çeken hastalarımız için bu cihaz bir nimet. Hastalar yatağa bağımlı iken bir anda kalkıp kendi ayakları üzerinde yürüyor ve ekranımız vasıtasıyla çok farklı mekanlarda yürüme hissi yaşıyorlar. Bu cihazla hastanemize rehabilitasyon anlamında ciddi bir yatırım yapıldı. Sağlık Bakanlığımıza bu konuda teşekkür ediyoruz” dedi.

            Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hakan Çelik de “İnme diye tabir ettiğimiz hasta grupları, parapleji dediğimiz hasta grupları SP dediğimiz bilhassa çocuklarda görülen hastalıklarda bu cihaz sayesinde yardımcı olabiliyoruz. Bu tip konularda hastanın eğer belirli komplikasyonları yoksa bu cihaz sayesinde yürümesini sağlıyoruz. Türkiye’nin bazı bölgelerinde bu cihaz kullanılıyor. Bize yeni geldi. Uygulanan yerlerde faydalı olduğu bilgileri mevcut.” diye konuştu.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap