TORUNUM EFE' YE MEKTUP...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TORUNUM EFE' YE MEKTUP...
Haberin Tarihi: 15.12.2015 09:57:00 - Okunma Sayısı:1178 defa okundu.

TORUNUM EFE’ YE MEKTUP…

 

            Bugün gözlerini açarak, tüm Dünya’ya “merhaba” dedin “EFE”. Okuma/ Yazma öğrenmeden önce, ilk Ben okumak isterim sana yazdığım bu mektubu. Ama okuduğum zaman, ne demek istediğimi anlar mısın acaba?... Bunu neden mi diyorum sana?... Şunun için EFE;  Bugün insanlar, birbirlerini hiç anlamıyorlar… Anladıkları halde, anlamak istemiyorlar… Bildikleri halde, bilmemezlikten, gördükleri halde, görmemezlikten geliyorlar…

***

            İnsanlar, kendi kişisel çıkarları için ilkelerinden çok kolay vazgeçebiliyorlar… Ülkeler ise; yıllar önce kurdukları iktisadi sistemlerinin çöktüğünü gördükçe, paylaşım savaşları çıkartıyor ve emperyal politikalar üreterek, kendi ellerini yakmadan, maşa kullanarak göz diktikleri ülkelerin yer altı ve yerüstü kaynaklarını paylaşıyorlar…. Ve bugün, bir ateş çemberinden geçiyoruz EFE.

***

            Arılar yok oldu!!! Kutup Ayıları Kış uykusuna yatamıyor!!! Küresel Isınma ve Küresel İklim Değişikliği Yerküreyi yok etmekte!!! Dört mevsim yok artık!!! 

***

            Eğirdir Gölü’nde yüzeceğin günler olur mu bilemiyorum EFE. Gölü kurtarabilir miyiz, belki… Gölümüzü kurtarmak için, çok çalışmalıyız. Bugün; Reisle bir telefon konuşması yaptım. Eğirdir’ de BİSİKLET YOLLARI için. “EFE, EĞİRDİR’DE BİSİKLETE BİNECEK, FISTIĞIN ÇEVRESİNDE” diye hayâl ederek konuştum Reisle. Senin için EFE.

                                                             ***

            Yarın ISVAK’ta önemli bir etkinlik var EFE. O etkinliğe biraz hazırlanmam lâzım…Bana müsaade edecek misin?... Teşekkür ederim…

            Bu, sana yazdığım ilk MEKTUP. Sana, daha çok mektuplar yazacağım… Aramıza hoş geldin EFE.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap