Engelli Ulaşım Projesi hazırlayan muhtara 50 bin lira destek...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Engelli Ulaşım Projesi hazırlayan muhtara 50 bin lira destek...
Haberin Tarihi: 23.8.2013 11:41:00 - Okunma Sayısı:1584 defa okundu.

21 Köyümüz ile 2 beldemizin sokak ve caddelerinin engelsiz hale getirilmesi için hazırlanan projeler Bakanlığa gönderildi.

Engelli Ulaşım Projesi hazırlayan muhtara 50 bin lira destek...

 

21 Köyümüz ile 2 beldemizin sokak ve caddelerinin engelsiz hale getirilmesi için hazırlanan projeler Bakanlığa gönderildi.

 

            Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engellilerin toplumsal yaşama tam ve eşit olarak katılabilmeleri ve yapılı çevrenin engelsiz hale getirilmesi için Ulaşılabilirlik Destek Projesi (UDEP) hazırladı. 2012 yılında pilot olarak 7 ilde başlatılan ve bu yıl 81 ile yayılan proje kapsamında il özel idareleri, belediyeler, kaymakamlıklar ve muhtarlıkların, engellilerin ulaşılabilirliğini sağlamaya yönelik çalışmaları desteklenecek. Bakanlık hazırlanan projelerin uygulanabilmesi amacıyla il merkezi için 450 bin, ilçe merkezi için 350 bin, belde için 150 bin, mahalle ve köy için 50 bin TL’ye kadar destek verecek.

            Proje kapsamında engellilerin evlerinden çıkabilmeleri, başkalarına ihtiyaç duymadan binalara ve açık alanlara ulaşabilmeleri ve bunları kullanabilmeleri, kısaca toplumsal yaşama katılabilmeleri için yapılı çevrede ve kentsel hizmetlerde alınması gereken fiziksel ve mimari tüm tedbirler alınacak.                                  

            Kaldırımlarda, yaya geçitlerinde, parklarda, çocuk oyun alanlarında, kamunun hizmet verdiği ve kamu kullanımına açık tüm binalarda ve ulaşım hizmetlerinde ulaşılabilirlik sağlanacak.

            Gerekli tedbirler alınarak yalnızca engelliler değil hareketlerinde kısıtlılık yaşayan yaşlılar, hamileler, çocuklar, bebek arabalılar, çok uzun veya çok kısa boylu kişiler için de tam bir ulaşılabilirlik aranacak.

            Ulaşılabilirlik Destek Projesi (UDEP) kapsamında Köy muhtarlarımız, belediye başkanlarımız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri İl Özel İdaresi İmar Müdürlüğü işbirliği ve destekleri ile Eğirdir ilçemize bağlı; Beydere, Yukarı Gökdere, Ağılköy, Çay köy, Bedemli, Akpınar, Kırıntı, Eyüpler, Akdoğan, Serpil, Sevinçbey, Bağıllı, Bağören, Tepeli, Aşağı Gökdere, Sipahiler, Balkırı, Mahmatlar, Bağacık, Sorkuncak, Akbelenli köyleri ile Sarı idris ve Gökçehöyük kasabalarında uygulanacak meydan düzenleme projeleri hazırlanarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne tevdi edildi ve Valilik Komisyonunca uygun görülerek ilgili Bakanlığa intikal ettirildi.

            21 köyümüz ile 2 beldemizin sokak ve caddelerinin daha düzenli hale getirilmesi için hazırlanan projelerin Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel’e arz edildiğini dile getiren İl Genel Meclisi üyesi Veli Gök,  “Milletvekillerimizin de destekledikleri projenin kabul edilmesi ve hayata geçmesi halinde proje sunan yerleşim birimlerinde yaşayan engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın hayatı kolaylaşacak ve daha ulaşılabilir olacaklardır.” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap