Bedre plajında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Bedre plajında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor...
Haberin Tarihi: 22.12.2015 17:32:00 - Okunma Sayısı:1539 defa okundu.

Eğirdir Gölü'nün en mutena yerlerinden biri olan Bedre Plajında, Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş tarafından başlatılan iyileştirme ve yenileme çalışmalarına tüm hızıyla devam ediliyor.

Bedre plajında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor…

 

            Eğirdir Gölü’nün en mutena yerlerinden biri olan Bedre Plajında, Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş tarafından başlatılan iyileştirme ve yenileme çalışmalarına tüm hızıyla devam ediliyor.

            Bedre Plajında hızla sürdürülen çalışmaları yerinde görmek ve İl Genel Meclisi üyelerimizle görüş alışverişinde bulunmak üzere sözkonusu alanda İl Genel Meclisi üyelerimiz Mustafa Baş ile Mehmet Sert’le görüşen Kaymakamımız Abdullah Akdaş, gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

            Bedre Plajında, heyeti karşılayan Bedre Köyü eski muhtarlarından İbrahim Yılmaz, yıllarca harap halde bulunan ve adeta çöplüğe dönen bu alanda yapılan çalışmalardan memnuniyetini dile getirerek Kaymakam Abdullah Akdaş’a teşekkür etti.

            Bedre Plajının 1200 metrelik bir sahile sahip olduğunu anlatan Kaymakam Abdullah Akdaş, çalışmalar sırasında bu alana 2500 adet zakkum fidanı ile 250 adet akasya fidanı dikildiğini, 1200 metre uzunluğundaki sahil yolunun kenarlarına bordür taşlarının döşemesinin sürdürüldüğünü ve bu yolun baskı beton ile kaplanacağını açıkladı. Bu yolun araç trafiğine kapalı olacağını, yolun hemen altına (dağ tarafı) bisiklet ve yürüyüş yolları yapılacağını dile getiren Kaymakamımız, buraya ayrıca tek katlı, ahşap restoran ve cafe yapılarak sahanın tamamının çimlendirileceğini bildirdi.

            Bademli Köyü Muhtarı Süleyman Sarpdağ, Tepeli Köyü Muhtarı Mehmet Şahan, Serpil Köyü Muhtarı Ahmet Kanlı ve gazetemiz sahibi Abdullah K. Sinan’ın da bulunduğu ortamda açıklamalarını sürdüren Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Bedre Plajı alanında çadır kamp alanı, piknik ve oturma alanlarının da bulunacağını, plaja yapılacak iki adet iskele ile buraya göl yolu ile ulaşımın sağlanabileceğini dile getirdi. Plajda her 100 metreye bir duş konulacağını ve plajın Barla tarafına doğru olan kısmında sadece kadınlara özel bir plajın tanzim edileceğini de dile getiren Kaymakamımız, yine bu alanda köy ürünleri pazarının oluşturulacağını, Beydere köylülerimizin burada kendilerine tahsis edilecek stantlara ücret ödemeden ürünlerini pazarlayabileceklerini ifade etti.

            Yenilenmiş, modern haliyle önümüzdeki yaz sezonuna yetiştirilmesi için aralıksız çalışmaların sürdürüldüğü Bedre Plajında girişin ücretli olacağını Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından tahsil edilecek giriş ücretlerinden toplanan paranın tüm köylerimizin altyapı ve üstyapı harcamalarında kullanılacağını anlatan Kaymakam Akdaş; burada sezona göre 10-20 kişinin istihdam edileceğini, bu alanın kira şartnamesinin hazırlanmakta olduğunu, ihaleyi alan kişi ya da kuruluşların burada bulunan atıl binaları onararak kullanıma açacağını da dile getirdi.

            Kaymakamımız Abdullah Akdaş’a azimli çalışmaları, İl Genel Meclisi üyelerimize de katkılarından dolayı teşekkür ediyor, Bedre Plajı alanının, ülkemizin güzide bir dinlenme ve eğlenme mekanı olacağı umuduyla, kendilerine başarılar diliyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap