Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nden Tarihi Başarı...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nden Tarihi Başarı...
Haberin Tarihi: 24.8.2013 09:56:00 - Okunma Sayısı:3276 defa okundu.

2012 - 2013 Eğitim Öğretim yılında ilçemiz okullarından Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Üniversiteye yerleştirmede yüzde 94'lük bir başarı elde etti.

Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nden Tarihi Başarı...

 

            2012 - 2013 Eğitim Öğretim yılında ilçemiz okullarından Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Üniversiteye yerleştirmede yüzde 94’lük bir başarı elde etti.

            Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nden 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında mezun olan 44 öğrenciden 13’ü 4 yıllık fakültelere, 28’i de 2 yıllık yüksekokullara yerleşti. Fakültelere yerleşmede yüzde 30’luk, yüksekokullara yerleşmede yüzde 64’lük bir başarı elde ettiklerini belirten Okul Müdürü Önder Kaya, sonuçtan çok mutlu olduklarını ve öğrencilerin her biriyle tek tek gurur duyduklarını ifade etti. 2012 - 2013 Eğitim öğretim yılı başında hedefledikleri başarı oranına ulaştıklarını ifade eden Kaya, Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi eğitim kadrosuna, desteğini hiç esirgemeyen Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, işbirliği içinde çalışan velilere ve öğrencilere teşekkür etti.

            Konu ile ilgili olarak gazetemize bilgi veren Kaya şunları söyledi: “2012-2013 Eğitim Öğretim yılında mezun olan 44 öğrenciden 13’ü 4 yıllık fakültelere, 28’i de 2 yıllık yüksekokullara yerleşti. Fakültelere yerleşmede yüzde 30’luk, yüksekokullara yerleşmede yüzde 64’lük bir başarı elde ettik. Ayrıca bu yıl okulumuzdan mezun olarak 4 yıllık fakülte kazanan Radyoloji bölümü öğrencilerimizden; okul ikincisi Fatma Aydemir’in Adana Çukurova Devlet Hastanesi’ne, Sefa Eski’nin Ağrı Devlet Hastanesi’ne, Yasin Sezer Demiray’ın Şırnak Cizre Ağız Diş Sağlığı Merkezi’ne atamaları gerçekleşti ve göreve başladılar. Bu öğrencilerimiz kazandıkları üniversitelere kayıtlarını yaptırdıktan sonra öğrenim hakkından tayinlerini üniversitelerinin bulunduğu yerlere aldırabilecekler. Böylece hem yüksek öğrenimlerine devam edip hem de mesleklerini icra edebilecekler. Öğrencilerimizin başarıları okula devam eden öğrencilerimiz için örnek teşkil edecektir.”

            Okul Müdürü Önder Kaya; Bu yıl “Pediatrik Ünitelerinde Hemşirelik Uygulamaları” ve “AB Düzeyinde Hasta, Yaşlı ve Engelli Bakım Hizmetleri” isimli iki AB projesini Almanya, Hollanda ve İtalya’da başarı ile tamamladıklarını, yıl içerisinde il ve ilçede düzenlenen sportif ve kültürel yarışmalarda iyi sonuçlar elde ettiklerini, bu sene elde edilen üniversite başarısı ile de Okulumuz ve İlçemiz adına çıtayı yükselttiklerini ifade ederek bu bilinçle yeni eğitim ve öğretim yılında daha iyisini başarmayı hedeflediklerini belirtti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap