Eğirdir Belediyesine Çevre Koruma ve Geliştirme Ödülü

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Belediyesine Çevre Koruma ve Geliştirme Ödülü
Haberin Tarihi: 29.12.2015 15:01:00 - Okunma Sayısı:1201 defa okundu.

Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından ilk defa düzenlenen Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışmasında Eğirdir Belediyesi katıldığı tek kategori olan Çevre Koruma ve Geliştirme kategorisinde Katı Atık toplama, taşıma ve transfer projesi ile üçüncülük ödülüne layık görüldü.

            Eğirdir Belediyesine Çevre Koruma ve Geliştirme Ödülü

 

            Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından ilk defa düzenlenen Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması Ödül Töreni, Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirildi. Ödül Töreninde Eğirdir Belediyesi katıldığı tek kategori olan Çevre Koruma ve Geliştirme kategorisinde Katı Atık toplama, taşıma ve transfer projesi ile üçüncülük ödülüne layık görüldü. 

            Akdeniz Belediyeler Birliği 1. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması ödülleri sahiplerini buldu. ’İyi Yönetişim ve Kurumsal Gelişim Kategorisi, Çevre Koruma ve Geliştirme Kategorisi, Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Gelişim Kategorisi, Alt-Üst Yapı İşleri ve Ulaşım Hizmetleri Kategorisi’ olmak üzere 4 ayrı kategoride değerlendirilen başvurularda her kategori de üç ayrı ödül verildi. İyi Yönetişim Ve Kurumsal Gelişim kategorisinde üçüncülük ödülünü Burdur Belediyesi, ikinciliği Alanya Belediyesi alırken birinciliği ise Muhtarlık Bilgi Merkezi(MUBİM) ile Antalya Büyükşehir Belediyesi aldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi adına ödülü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün elinden aldı.

            Çevre Koruma ve Geliştirme kategorisinde Katı Atık toplama, taşıma ve transfer Projesi ile üçüncülüğü Eğirdir Belediyesi, ikinciliği Alanya Belediyesi birinciliği ise Büyükkabaca Belediyesi aldı. Sosyo Ekonomik ve Kültürel Gelişim kategorisinde ise jüri özel ödülüne Elmalı Belediyesi, üçüncülüğe Manavgat Belediyesi, ikinciliğe Yenişarbademli Belediyesi, birinciliği ise Güneykent Belediyesi layık görüldü. Alt-Üst Yapı İşleri ve Ulaşım Hizmetleri kategorisinde Gazipaşa Belediyesi üçüncü, Manavgat Belediyesi ikinci, Kepez Belediyesi ise Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi ile birinciliği elde etti.

 

            Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ödül töreninde yaptığı konuşmada önceliklerinin belediyeler birliğinin kurumsal olarak gelişmesini sağlamak olduğunu söyledi. Akdeniz Belediyeler Birliği'ni ulusal ve uluslararası birçok birliğe üye yaptıklarını kaydeden Tütüncü, "Belediyeler Birliği olarak hizmet çıtasını yükseltmek için farklı bir takım organizasyonları eş zamanlı yapalım istedik. Her şeyin ilki çok zordur. Bugün biz zor olanı yapıyoruz" dedi.

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap