TORUNUM EFE'YE İKİNCİ MEKTUP...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TORUNUM EFE'YE İKİNCİ MEKTUP...
Haberin Tarihi: 30.12.2015 08:58:00 - Okunma Sayısı:1183 defa okundu.

TORUNUM EFE’YE İKİNCİ MEKTUP…

 

            11 Aralık Cuma günü, öğle saatlerinde dünyaya gözlerini açmıştın EFE. Bugün, (18) günlüksün. “18. ci günümde, Dünyanın, ülkenin ve nüfusa kayıtlı olduğum Eğirdir’in durumu ne?” diye soracağını bildiğim için, bu sorularını yanıtlamaya çalışacağım…

***

            Ateş çemberindeki yanan ateşin, pek de söneceği yok EFE. Rusya’nın savunma harcamalarına ayırdığı kaynak, Orta doğuda elde ettiği stratejik kazanımlar, Batının; Amerika’nın ve Birleşmiş Milletlerin, bu fiili durumu adeta kabullenişi… ABD’nin Orta doğudaki müttefikleriyle Türkiye’nin müttefik olabilmesindeki sorunlar ve de zorluklar göz önüne alındığında, yeniden çizilecek haritaların nasıl şekillenebileceğini kestirmek, o kadar da kolay görülmüyor be EFE.

***

            Ülkemizin Güneydoğusunda yaşananların yarattığı “Travma” için, uzmanlar “acil önlem” çağrısı yapıyor… Ankara’ da ise; “YENİ ANAYASA” ve “BAŞKANLIK SİSTEMİ” konuşuluyor… Anayasanın ilk (4) maddesi ise; “KIRMIZI ÇİZGİ”

            … Ve yeni ANAYASA için, diyalog arayışları var EFE.

***

            Ardahan’ın ÇILDIR GÖLÜ buz tuttu… Manzarayı görsen EFE; Buzun üzerinde kayak yapan Otomobiller, Atlı Arabalarla buz tutmuş Gölün üzerinde, insanlar adeta buz pateni zevkini yaşıyorlar… EĞİRDİR GÖLÜ’nün buz tutmuş halini nereden bileceksin EFE?!!! Çıldır Gölündeki buz manzaralarını gördükçe, buz tutmuş EĞİRDİR GÖLÜ’nde Bisikletle gezindiğim günleri anımsadım EFE.

***

            Sana, önemli bir gelişmeden söz edeceğim. Bugün, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde, Prof. Dr. Hülagü KAPLAN Hocamızla bir araya geldik… Yakın zamanda, Eğirdir’de gerçekleştirmeyi düşündüğümüz “EĞİRDİR’ DE BİSİKLET KULLANIMI VE DÜZENLEMELERİ: SORUNLAR -OLANAKLAR - ÖNERİLER” konulu bir PANEL düzenliyoruz… Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve SDÜ’ den birer Akademisyenle, Türkiye Bisiklet Konfederasyonu Temsilcisinden oluşan Panelistlerle EĞİRDİR masaya yatırılacak…

            Eğirdir’in henüz taslak halindeki “KIRSAL KALKINMA PLANI”nın da tartışılacağı ve BİSİKLET ile plan entegrasyonunun uyumunun ele alınacağı PANEL için çalışmalar başlatılmış durumda… Gerek Eğirdir Kaymakamı sayın AKDAŞ ve gerekse Eğirdir Belediye Başkanı sayın ŞENGÖL, böyle bir etkinlikle, Eğirdir’in çok şeyler kazanacağı inancını taşıyorlar… Tabii, bütün bunlar sen ve senin gibi nice Torunlar için EFE.

***

            Sana yazdığım ikinci mektubumu, izninle burada noktalıyorum… Güzel bir Dünyada yaşaman umuduyla, hoşça kal EFE.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap