2016 Yılının İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,2016 Yılının İlk Meclis Toplantısı Yapıldı
Haberin Tarihi: 6.1.2016 12:40:00 - Okunma Sayısı:1317 defa okundu.

2016 yılının ilk belediye meclis toplantısı 5 Ocak Salı günü Eğirdir Belediyesi meclis toplantı salonunda saat 19.30'da gerçekleştirildi.

2016 Yılının İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

 

   2016 yılının ilk belediye meclis toplantısı 5 Ocak Salı günü Eğirdir Belediyesi meclis toplantı salonunda saat 19.30’da gerçekleştirildi.  Toplantıda 7 madde görüşülürken, meclise havale edilen 1 evrak da gözden geçirildi.

  2015 yılının ilk meclis toplantısına, Belediye Başkanı Ömer Şengöl başkanlığında Demokrat Parti belediye meclis üyeleri; Selahattin Tamgül, Mehmet Cengiz Kılınç, Hasan Bilal Taran, Ak Parti belediye meclis üyeleri; Mustafa Erhan Savran, Mehmet Eray Uslu, Muslahattin Yaman, Ahmet Bulucu, MHP Eğirdir belediye meclisi üyeleri; Şükrü Savaş, Ramazan Kurt ve Mustafa Günay’ın yanı sıra Yazı İşleri Md. V. Ümit Metin ile Fen İşleri Md. V. Gülay Uysal, Hal Müdürü Eşref Çatal  katıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Meclis üyesi Ahmet Hamdi Takır ise izin alarak toplantıya katılmadı.

   Yoklama ve saygı duruşundan sonra Başkan Şengöl meclis gündeminin ikinci maddesi olan 5393 sayılı Belediye kanunun 25. maddesi gereğince Denetim Komisyonuna gizli oylama ile Selahattin Tamgül, Ramazan Kurt, Mustafa Erhan Savran seçildi.

   Meclis gündeminin 3. maddesinde yer alan İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından kullandırılacak olan Nakit Destek Proje kredisi için Eğirdir Belediyesi adına Başkan Ömer Şengöl’e yetki verilmesi konusu görüşülerek, yapılan oylama sonucunda oy birliği ile yetki verilmesine karar verildi.

    Meclis gündeminin 4. maddesinde yer alan Bağlar Mahallesi 354 ada 8 parselde bulunan taşınmazın bir kısmının takas, bir kısmının satışı için encümene yetki verilmesi konusu görüşülerek, encümene yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.

    Meclis gündemin 5. maddesinde yer alan Uygulama İmar planının 23-L-IV numaralı paftasında imar planı değişikliği görüşülerek, konunun İmar komisyonuna havalesine oy birliği ile karar verilirken, Komisyon raporunun hazırlanarak, 08 Ocak Cuma günü meclisin tekrar toplanarak konunun karara bağlanmasına oy birliği ile karar verildi.

      Meclis gündeminin 6. maddesinde yer alan ilçemiz tapu kaydına göre 196 ada 9 parsel numaralı taşınmazın kamulaştırılması konusu görüşülerek, yapılan oylama sonucunda oy birliği ile kamulaştırılmasına karar verildi.

      Meclis gündeminin 7. maddesinde yer alan meclise havale edilen evraklardan;

Büyük Başarsı Dershanesinin kirasının yüksek olduğu gerekçesi ile verilen dilekçe belediye meclis üyelerince incelenerek, kirada indirime gidilmesi talebi oy çokluğu ile reddine karar verilirken, Ramazan Kurt çekimser oy kullandı.

      Ocak ayı meclis toplantısı gündemin 5. maddesinde yer alan konunun imar komisyonunca değerlendirilmesi ve karara bağlanması amacıyla 08 Ocak 2016 Cuma günü saat: 15.00’te tekrar toplanılmak üzere son buldu.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap