Hoş Geldin 2016

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Hoş Geldin 2016
Haberin Tarihi: 7.1.2016 09:43:00 - Okunma Sayısı:1159 defa okundu.

Hoş Geldin 2016

 

            Sevgili okurlarım kısa bir süre yazmaktan uzak kaldım ve uzak kaldığım bu süreçte boş durmadım ve bölgemizin turizm potansiyelini geliştirmek için önemli girişimlerde bulundum.

            Sevgili okurlarımız 2015 yılı ülkemiz ve bölgemizin turizm potansiyeli çok verimli geçmedi kanaatindeyim aslında bu benim şahsi düşüncemden ziyade yapılan istatistikler deki rakamsal verilerdir.

            Rusya ile yaşadığımız sorunlar neticesinde sektörel beklenti ve tek yöne bağlı kalmak zarar vermiştir.

            Düzenli bir siyasi istikrar olmaması sektörel açıdan sekteğe uğramamıza neden olmaktadır.

            Sektörde ayakta durmaya çalışan orta ve küçük ölçekli işletmeler yaşam mücadelesinde maalesef kendi çabaları ile yalnız kalmaktadır .

            Sorunlar her gün artmakta çözümler kısıtlanmaktadır Pazar sorunu oluşmaktadır bunlar ardışık sorun olarak devam ederken eğitimli personel ihtiyacı da başlı basına bir sorundur.

            Ülke ekonomisinde ve milletimizin bir nebze nefes almasında etki yaratacağına inandığım olumlu gelişme ise asgari ücretin 1300 TL ye yükseltilmesidir.

            Fakat bu gelişme turizm ve otelcilik sektöründe işletme açısından ciddi bir gider oluşturmaktadır üstelik bu durum nüfus ve potansiyel olarak küçük ölçekli yerlerde farklı bir durum haline dönmektedir.

            Düşüncem önerim ve beklentim yetkililerin sektörümüzün ayakta kalabilmesi için acil önlem planı oluşturulmasıdır.

            2016 yılımızda Pazar sorunumuzu ve işletme giderlerimiz konusundaki endişeli beklentimizi yetkililerin göreceğini ve önlem alacaklarını umut ediyorum.

            2016 yılının milletimize ve devletimize ve sektörümüze hayırlar getirmesini dilerim yeni yılınız kutlu olsun.

            Not: Yeni yılımızın ilk günlerinde ilçemizde gerçekleşmiş olan ve ilçemize sosyo ekonomik katkı sağlayan masa tenisi turnuvası güzel bir destinasyon örneği olmuştur bu turnuvanın gerçekleşmesini sağlayan MAREM Müdürümüz Saygıdeğer Büyüğüm İsa EREN beye ve ekibine vatandaş ve turizmci olarak teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap