AFAD EKİPLERİ EĞİRDİR’DE HEYELAN BÖLGESİNDE İNCELEME YAPTI
Geçtiğimiz hafta Eğirdir’de etkili olan yoğun yağışlar, beraberinde toprak kayması ve kaya düşmelerini getirdi. Özellikle İmaret Mahallesi’nde yaşanan gelişmeler, bölgede yeniden endişeye yol açtı.
İmaret Mahallesi Dr. İsa Köklü Caddesi üzerinde, eski Sağlık Ocağı binasının arka kısmında bulunan dağlık alandan bir kez daha kaya parçası düştü. Yaşanan olayın ardından çevrede güvenlik önlemleri alınırken, olası risklerin tespit edilmesi amacıyla Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri bölgede teknik incelemelerde bulundu.
AFAD ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, yağışlar nedeniyle zeminde meydana gelen gevşeme ve hareketlilik detaylı şekilde incelendi. Yetkililer, kaya düşmesi ve toprak kayması riskinin devam edip etmediğini belirlemek için arazi yapısı, eğim durumu ve zemin özellikleri üzerinde değerlendirmeler yaptı.
Öte yandan, söz konusu bölgenin geçmişte de benzer risklerle gündeme gelmişti. Önceki yıllarda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Eğirdir İmaret Mahallesi’nde “Sağlık Ocağı Evleri” olarak bilinen 14 bloktan, Sağlık Ocağı binasının güney kısmında yer alan 347/2 parsel numaralı taşınmaz üzerinde bulunan 4 blok (Kapular Apartmanı, Alp Apartmanı, Gölkent Apartmanı A ve B Blok) afet bölgesi ilan edilmişti.
Yetkililer, yapılan incelemelerin ardından hazırlanacak rapor doğrultusunda gerekli görülmesi halinde ilave önlemlerin alınacağını belirtildi.