SAREM’den EĞİRDİR GÖLÜ ÇEVRESİNDE SU FARKINDALIĞI EĞİTİMİ
Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (SAREM) tarafından Dünya Su Günü kapsamında düzenlenen eğitim programlarıyla, ilkokul öğrencilerine suyun önemi anlatıldı. 31 Mart - 1 Nisan 2026 tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlikler, Eğirdir Gölü çevresinde yer alan Gelendost, Yalvaç ve Senirkent ilçelerindeki ilkokullarda yapıldı.
Eğitimlerde, geleceğin teminatı olan çocuklara suyun yaşam için vazgeçilmez önemi kapsamlı şekilde aktarıldı. Uzmanlar tarafından verilen sunumlarda; sucul ekosistemler, sucul canlılar ve bu canlıların karşı karşıya kaldığı tehditler ele alındı. Ayrıca öğrencilere, su kaynaklarının korunması için bireysel olarak neler yapabilecekleri konusunda da bilinç kazandırıldı.
Etkinlikler boyunca çocukların aktif katılımı sağlanırken, soru-cevap bölümleri ve görsel anlatımlarla öğrenmenin kalıcı hale getirilmesi hedeflendi. Eğitimlerde, suyun bilinçsiz tüketimi, çevre kirliliği ve iklim değişikliği gibi faktörlerin su kaynakları üzerindeki etkileri de örneklerle anlatıldı.
Yetkililer, bu tür farkındalık çalışmalarının erken yaşta başlamasının önemine dikkat çekerek, doğal kaynakların korunması konusunda bilinçli nesiller yetiştirmenin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını ifade etti.