KIRMIZI BİSİKLET

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KIRMIZI BİSİKLET
Haberin Tarihi: 18.1.2016 09:11:00 - Okunma Sayısı:1322 defa okundu.

KIRMIZI BİSİKLET

 

            Bizimki kırmızı bisiklet olsun!..

            Başka renk bisiklet var mı? Var: Mavi Bisiklet

            “Mavi Bisiklet” bir film adı. Türk filmi. Şu anda, yanılmıyorsam, Almanya Berlin Film Festivali’nde “Kristal Ayı Ödülü” için yarışıyor. İpi göğüsleyecek adaylar arasında. Ümit Köreke’nin yapımını üstlendiği çalışmadan iyi bir sonuç alacağımıza umutluyum. Çünkü iyi filmler yapıyoruz.

            Film, bisikleti çalınan bir çocuğun ve ona yardım etmeye çalışan arkadaşının öyküsü.

            Bir de Türk sinemasının Taçsız Kralı Ayhan Işık’ın Sezer Sezin ile 1962’de rol aldığı “ Üç Tekerlekli Bisiklet” filmini hiç unutmam.

            Suçsuz olduğunu ispatlamak için hapishaneden kaçan bir mahkumun sığındığı evdeki küçük çocuğa hediye ettiği bisikletin yan unsur olduğu  Orhan Kemal’in romanından alınan toplumsal içerikli film 1960’ların unutulmazları arasında.

            Bisiklet üzerine uzun ve belgesel niteliğinde kısa metrajlı birçok film var.

            Bizimki Kırmızı Bisiklet olsun!...

            Eğirdir bisiklete hazırlanıyor. Eğirdir Belediyesi bisiklete önem veriyor. Bisiklet yolu için çalışmalar sürüyor. Başkan Ömer Şengöl iyi yolda. İlgili bakanlık her bir metreye bir bisiklet veriyor. Bisiklet yolu tamamlanınca Eğirdir’de her yer bisiklet olacak. Sonra bisiklet yarışları yapalım ve adını da “Kırmızı Bisiklet Yarışları” koyalım. Kötü mü olur? Kuşkusuz olmaz; aksine turizme katkısı olur.

            Uzak Doğu ülkelerinde öyle. Milyar nüfusa sahip olan Çin’de her yer bisiklet.

            Hollanda bisiklet konusunda iddialı. On altı milyonluk Hollanda’da bisiklet sayısı yirmi milyon. Hollanda Başbakanı bile işe bisikletle gidip geliyor. Bu ülkede trafik önceliği arabaların değil bisikletin. Dünyanın en büyük bisiklet parkı, on iki bin beş yüz kapasitesi ile Hollanda’nın Utrecht kentinde.

            Eğirdirspor futbol takımının slogan adı “Kırmızı Yengeçler”. Gençler, “ Kırmızı Yengeçler şampiyon!” diye bağırıyor. Biz de bağırıyoruz heyecana gelip.

            06 Şubat 2016’da yapılacak ve birçok akademisyenin katılacağı, “Eğirdir’e Bir Başka Bakış” sempozyumunda bisiklet, ağırlıklı konu olacak.

            Sempozyumu iple çekiyorum!...

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap