Zafer Partisi Eğirdir İlçe Başkanı Hasan Kurtay'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
TÜRK KANI İLE SULANMIŞ BU KUTSAL TOPRAKLAR,
İLELEBET TÜRK VATANI OLARAK KALACAKTIR !...
26 Ağustos Türk Tarihinin iki büyük zaferinin aynı tarihte buluştuğu, asırlar arasındaki büyük yürüyüşün simgesi olan KUTLU GÜNDÜR.
1071’de Sultan Alparslan’ın Malazgirt’te kazandığı Zafer, Anadolu’nun kapılarını Türk Milletine açtı.
1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığındaki Büyük Taarruz ise; bu toprakların Türk Yurdu olarak kalacağını bir kez daha dünyaya ilan etti.
Biri Anadolu’ya açılan kapıydı, diğeri ise o kapının kapanmayacağının mührüdür.
Türk Milletinin tek büyük önderi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı Büyük Taarruz; hürriyet, bağımsızlık ve vatan toprağına duyulan sarsılmaz inancın tarihteki en muhteşem tecellisidir.
Yokluklar ve imkansızlıklar içinde yazılan bu zafer destanı, Türkiye Cumhuriyetinin harcını bölünmez bir iradeyle harmanlamıştır.
Bugün Zafer Bayramı olarak kutladığımız yeniden dirilişin anlamını ortaya koymak ve gerçek değerini anlamak için 1683 İkinci Viyana Kuşatmasını hatırlamak gerekir. Bu tarihte yenik duruma düşen ordumuz, adım adım 3 kıtadan çekilmeye başladı, bu geri çekiliş 238 seneyi buldu. 19 milyon kilometrekarelik tarihin gördüğü en muhteşem imparatorluktan; Sakarya ile Aras Nehri arasına sıkışan 500 bin metrekare’ye çekilmek zorunda kaldık.
Bu geri çekilme sırasında 5 milyondan fazla Müslüman ve Türk, Balkanlar ve Kafkaslar’da acımasızca yapılan işkencelerle tarihin en büyük soykırımına maruz kaldılar.
Türk’ün yeniden dirilişi 23 Ağustos 1921 tarihinde, Sakarya Meydan Muharebesi ile başlamış, 22 gün 22 gece aralıksız sürmüştür. Atatürk’ün ‘’Hattı Müdafaa Yoktur, Sathı Müdafaa Vardır; O Satıh Bütün Vatandır’’ emri bu savaşta uygulanmıştır.
Şair Necip Fazıl Kısakürek Sakarya Şiirinde şöyle özetliyor Sakarya Savaşını:
Rabbim isterse sular büklüm büklüm burulur,
Sırtına Sakarya’nın Türk Tarihi vurulur.
Eyvah, eyvah Sakarya’m sana mı düştü bu yük,
Bu dava hor, bu dava öksüz, bu dava büyük...
Sakarya Savaşı öncesinde bütün millet elinde, avucunda ne varsa vermeye hazırdı. Çağrı yapıldığında çoraplarından başka birşeyi olmayan vatandaşlarımız, çoraplarını yıkayıp kaymakamlığa teslim etmişti.
İşte bugün hakkıyla kutlanmayan Sakarya Savaşını, biz 105 sene önce böyle kazanmıştık.
Büyük Taarruzla ilgili Yahya Kemal Beyatlı şirinde:
Şu kopan fırtına Türk Ordusudur Ya Rabbi,
Senin uğrunda ölen ordu, budur Ya Rabbi,
Ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed namın,
Galib et, çünkü bu son ordusudur İslamın...
Şiirden de anlaşıldığı gibi; bu ordu Türk Milletinin de, İslam Aleminin de son ordusuydu. Şiir yazıldığında Anadolu’nun büyük bir kısmı işgal altındaydı.
Gazi Musfa Kemal Atatürk’e bugün saldıranlar ve O’nun kurduğu Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya çalışanlara sormak gerekir:
Yunan ordusunun yel gibi kaçmasından mı hoşlanmadınız?
238 sene geri çekilen bir milletin bu geri çekilişi durdurmasından ve adeta küllerinden yeniden doğmasından mı rahatsız oldunuz?
238 sene geri çekilen İslam Sancağının ve Türk Bayrağının yeniden dalgalanmasından mı rahatsız oldunuz?
Şehit olanların isimlerinin deftere yazılması, öksüz yavruların bağra basılması sizin vicdanınızı hiç mi sızlatmıyor?
Asil Türk Kanının bu vatan için feda olması... Sizin canınızı bu mu sıkıyor?
30 Ağustos Yüce Türk Milleti’nin ve İslam Dünyası’nın SON ORDUSUNUN büyük ve şanlı zaferidir.
Unutulmamalıdır ki;
Milletimiz TÜRK Milletidir,
Vatanımız TÜRK Vatanıdır,
Devletimiz TÜRK Devletidir,
Bayrağımız TÜRK Bayrağıdır,
Dilimiz TÜRK Dilidir.
Büyük Taarruzun 104’üncü yıldönümünde bağımsızlığımızın meşalesini yakan Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatanını canından aziz bilen şehitlerimizi ve gazilerimizi derin bir saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.
Allah, rahmet eylesin, ruhları şad olsun...
NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!...
Hasan KURTAY
Zafer Partisi Eğirdir İlçe Başkanı