Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın: "Isparta'nın mimarıyız"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın: "Isparta'nın mimarıyız"
Haberin Tarihi: 15.2.2016 08:59:00 - Okunma Sayısı:2999 defa okundu.

Hayallerdeki Isparta'yı arayan Basın Kulübü'nün bu haftaki konuğu Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın idi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın: “Isparta’nın mimarıyız”

 

            Hayallerdeki Isparta’yı arayan Basın Kulübü’nün bu haftaki konuğu Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın idi. Hem hayalindeki Isparta’yı hem de şehir için planladığı projelerden bahseden Yusuf Ziya Günaydın, gelecekteki Isparta’yı anlattı.

            Gazeteciler Mehmet Erçakır ve Soner Toros’un moderatörlüğünde ekrana gelen Basın Kulübü bu hafta özel bir yayınla izleyicilerinin karşısına çıktı. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın konuk olduğu programda Isparta gündemine ilişkin konular konuşuldu. Programda, ITKM’den Davraz Kapalı Pazar yerine, İşçilere yapılan zamdan konsept köprülere, ikinci etnografya müzesinden otoparklara kadar birçok konu tartışıldı.

            ISPARTA EYFEL KULESİ

            KAZANMIŞ GİBİ OLACAK

            Yağmur ve soğuk aldığı gerekçesiyle büyük tepki toplayan Davraz Kapalı Pazar yeri projesine ekledikleri detaylarla kimsenin mağdur olmayacağını söyleyen Yusuf Ziya Günaydın, Pazar yerinin üst kısmına ‘Uçan Kanatlar’ denilen bir sistemin ilave edileceğini söyledi. Günaydın şöyle konuştu: “Burada teknik gücü düşünmeden tenkit ediyorlardı. Uçan kanatlarla bir Eyfel kulesi kazanmış gibi olacağız. Burası Isparta’nın en kullanışlı, en heybetli, en onur duyulacak yeri olacak. Pazar yerimizin projesi kopya edilmekte zorlanılır. Bizzat şahsımızla ve belediyedeki mimarlarımızla çalışıyoruz. Taklit etmiyoruz. Taklit edilmek istiyoruz. Tasarımlara önem veriyoruz. Isparta’nın mimarıyız.”

            BU, ŞEHRİN HAKKIDIR

            Şehirdeki 8 ayrı köprüyü süsleme sanatıyla renklendireceklerini vurgulayan Yusuf Ziya Günaydın, köprülerin konseptlerinin ve adlarının da birbirine benzemeyeceğini kaydetti. Günaydın, “Şehir süsleme sanatı daha da hızlanacak. Bunlardan bazıları çay boyu köprüleri var. 8 köprümüz de yapılacak. 3 köprümüzün bir miktar yapımına başladı. Bunlar Isparta’ya imge ve güzellik katacak.  Özel tasarım ve Türk kültürünün çağdaşlığı ve klasikliği de gözler önüne serilecek. Hepsinin ismi kendine has ve tasarımdan doğan isim. Yaz ortasına kadar bitecek. Niye önem veriyoruz bu süslemelere? Evvela alt yapı bitmesi gerekti. Biz alt yapıyı çözdük şimdi sıra üste geldi. Bu da şehrin hakkıdır.  Sık sık o köprülerin orada kör nokta olduğu için kazalar oluyordu. Biz bunu önlemek için de yapıyoruz” dedi.

            ISPARTA’NIN ONURU OLACAK

            TÜRK MİLLETİNİN DESTANI

            ISPARTA’DA YAZILACAK

            Etnografya müzesinin ilk yapıldığı sıralarda çok büyük eleştiriler aldığını belirten Yusuf Ziya Günaydın, “Burası yapılırken çok acımasız tenkitler aldık. Ancak eleştiren insanlara hiç kızmıyorum. Kimse gitmez diyorlardı. Şuanda hafta sonu 2 bin kişi, hafta içi günlerde de ortalama 300 kişi ziyaret ediyor” dedi. İkinci projenin Isparta’nın onur projelerinden olacağına dikkati çeken Günaydın, yeni projenin ilkinin 2 misli büyüklüğünde olacağını söyledi. Yusuf Ziya Günaydın şöyle konuştu: “Aylardır çalışıyoruz. Zikzaklı bir proje. Yapısıyla bir bayrak olacak müze. Kanalın üstünde bir çalışma. İçerisinde defalarca tamamen gizli ve açık Türk mimarisi var. O bilgiyi o ilmi burada uyguladık. Hemen ihalesini yapacağız. Isparta’nın en büyük onuru da burası olacak. İçerisine ne koyulacak? Çok özel olacak içerisi. Çocuklarımız torunlarımız onur duyacak. Burada Ergenekon destanını yaşatacağız. 30 metre odanın içerisinde kurduyla, taşlarıyla bizim destanımızı anlatan Türk milletinin destanı Isparta’da yazılacak.”

            ORMAN BAKANINA TEŞEKKÜR

            Bahar seferi adı altında birçok yatırım adımının atılacağını söyleyen Yusuf Ziya Günaydın, hayvan barınağı ile ilgili de müjde verdi. Günaydın şöyle dedi: “Barınağın ihalesi 24 Şubat’ta yapılacak. Seçim öncesi de söz vermiştim. Çok güzel projeler ürettik. Defalarca eskiz çalışmaları yaptık. Köpek çeşitleri ve kedi çeşitleri koyup koruyacağız. Orman bakanımıza da teşekkür ediyoruz. 49 yıllığına 1 yıl kayıp vererek kiralayabildik. Orman bakanımıza götürdük bu projeyi. Orman Bakanı Veysel Bey’i Ankara’da ziyaret ettim. Projeyi görünce anında kabul etti. Isparta’ya böyle bir proje yapılacağı için teşekkür etti. Bize 370 milyon lira para gönderildi. Bir milyara yakın daha para gelecek. O da yetmezse biz üzerini tamamlayacağız. Orman Bakanımıza şahsım ve Isparta adına çok teşekkür ederim.”          

            MİLLETVEKİLLERİMİZLE OMUZ OMUZA

            ÇALIŞACAĞIMIZA İNANIYORUM

            Ankara’da tüm partilerin milletvekilleri ile bir toplantı yapılacağını söyleyen Günaydın, “Tüm milletvekillerimizle bu konuda omuz omuza çalışacağıma inanıyorum” dedi. “Ülke yararına bir konuda particilik gözetmem” diyen Günaydın, “. Isparta’nın evrensel projelerini satır satır hazırladım. Bu hafta Ankara’ya gideceğim. Milletvekillerimizle birlikte çalışma yapacağız. Hem milletvekillerimiz hem Isparta halkı hem şahsım adına büyük mutluluklar ortaya çıkacak. Sen proje üretmiyorsan devlet ne yapsın? Bu toplantıyı yapacağız. Ne kadar iş olursa olsun Isparta’mızın işi de o denli önemli” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap