57. ALAY TİYATRO OYUNU SAHNELENDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,57. ALAY TİYATRO OYUNU SAHNELENDİ
Haberin Tarihi: 15.3.2016 09:57:00 - Okunma Sayısı:3032 defa okundu.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen "Geleceğe Genç Bakış" Projesi kapsamında "57. Alay" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

57. ALAY TİYATRO OYUNU SAHNELENDİ

 

            İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Geleceğe Genç Bakış”  Projesi kapsamında “57. Alay” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

            Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl dönümü nedeniyle İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun 52 kişilik oyuncu kadrosu tarafından sahnelenen “57. Alay” isimli tiyatro oyununa Vali Vahdettin Özkan ve eşi Dr. Ruhan Özkan başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

            İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun çok geniş bir oyucunu kadrosu ile sahnelenen oyunda Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümünde isimsiz kahramanlar bir kez daha anıldı. 

            Oyun sonunda Vali Vahdettin Özkan, İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncularını tebrik ederek, Çanakkale ruhunun anlaşılması ve aktarılmasının önemine vurgu yaptı. Vali Özkan ayrıca, toplumsal belleğimizi şekillendiren kahramanlık destanlarımızın tiyatrolarımıza konu edilmesinin anlamlı ve gerekli olduğunu ifade etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap