ADAYLAR GENEL KURULUN HAYIRLI OLMASI TEMENNİSİNDE BULUNDULAR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ADAYLAR GENEL KURULUN HAYIRLI OLMASI TEMENNİSİNDE BULUNDULAR
Haberin Tarihi: 19.3.2016 18:05:00 - Okunma Sayısı:1487 defa okundu.

S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 2015 yılı Olağan Genel Kurul toplantısında Başkanlığa aday olan 3 hemşehrimiz; Yusuf Öngün, Hamit Kubilay Barlas ve Osman Aslantürk birer konuşma yaptılar.

ADAYLAR GENEL KURULUN HAYIRLI OLMASI TEMENNİSİNDE BULUNDULAR 

 

S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2015 yılı Olağan Genel Kurul toplantısında seçimlere geçilmeden önce Başkanlığa aday olan 3 hemşehrimiz; Yusuf Öngün, Hamit Kubilay Barlas ve Osman Aslantürk birer konuşma yaptılar.

 

Öngün: “Kooperatifler birer demokrasi  okuludur”

            S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2015 yılı Olağan Genel Kurul toplantısında seçimlere geçilmeden önce aday tantımı bölümünde bir konuşma yapan Yusuf Öngün şunları söyledi: “1972 Eğirdir doğumluyum. Evli ve iki çocuk babasıyım. 25 yıldır yapmış olduğum erkek kuaförlüğü mesleğimde Eğirdir’de en iyi şekilde halka hizmet vermeye çalışmaktayım.                                    

            Dolayısıyla esnafımızın sorun ve sıkıntılarını yakından bilen biriyim. Bugün yapılacak olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi genel kurulu seçiminde, şahsım ve ekibim olarak kooperatif yönetimine aday olmuş bulunmaktayım. Kooperatifler birer demokrasi okuludur. Seçimlere görevle gelip, seçimle ayrılma sayesine toplum ihtiyaçlarına daha kısa sürede cevap verebilen, insana hizmet konusunda en iyi, güzel ve fırsat veren kurumlar olduğuna inanıyorum. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri her zaman için şeffaflığı ve esnafımızın lehine olabilecek, her şekilde kullanılabilen ve esnafların taleplerine en kısa sürede cevap verebilen bir kurum olmalıdır. Bizlerin de bu göreve layık görüldüğümüz takdirde bu görevi titizlik ve özenle elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret içinde olacağımıza herkesin inanmasını isterim. Burada mevcut başkanımız Osman amcamıza da yıllardır yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Diğer başkan adaylarımıza da başarılar dilerim. Bu süreçte bizlere destek veren, vermeyen herkese ayrı ayrı teşekkür eder, genel kurulumuzun memleketimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim” dedi.

 

Hamit Kubilay Barlas: “Yepyeni bir  heyecanla göreve  talibiz”

            S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2015 yılı Olağan Genel Kurul toplantısında seçimler öncesi aday tantımı bölümünde bir konuşma yapan Hamit Kubilay Barlas “Yepyeni bir heyecanla kooperatifimizin yönetimine talip olduk.” dedi. Barlas, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu görev bize tevdi edilirse daha etkin, daha hızlı hizmet etmeyi söz veriyoruz. Her zaman esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olmaya söz veriyoruz. Daha önce kooperatifimizin yönetiminde başarıyla görev alan değerli büyüklerimizle birlikte olmaya söz veriyorum. Bize bırakılan emaneti en iyi şekilde koruyacağımıza söz veriyoruz. Herkese eşit mesafede olacağız. Toplantımızın esnaf ve sanatkarlarımıza ve Eğirdir’e hayırlı olmasını diliyorum”.

 

Aslantürk: “Her şeyin yenisi, idarecinin tecrübelisi...”

            S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2015 yılı Olağan Genel Kurul toplantısında aday tantımı bölümünde bir konuşma yapan Osman Aslantürk şunları söyledi: “Sözlerime ‘her şeyin yenisi, idarecinin tecrübelisi’ sloganıyla başlıyorum.

            Göreve geldiğim uzun yıllar öncesinden beri hep Eğirdir ve Eğirdir esnafı için çalıştım. Başkanlığım süresince derin bir ivme kazanan Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin hızını devam ettirmek için siz değerli esnafımıza faydalı olmak için yeniden adayım.

            Değerli ortaklar; bir kurum ve kuruluşun sağlıklı bir hizmet verebilmesi için çalışanların uyum içerisinde olması gerekir. Özellikle yöneticilerin üyeleriyle barışık olması gerekir. Ben bunu yakaladığımı sanıyorum. Bu yüzden daha iyi şeyler yapmak ve sizlere faydalı olmayı sürdürmek amacıyla adayım. Birlikten kuvvet doğacağına her zaman inanan biriyim. Bu ilkeden yola çıkarak Esnaf Odası Başkanı ve Şoförler Odası Başkanıyla konuşmaya gittim. Gelin bu şerefli görevi 3 kuruluş birlikte oluşturarak yapalım dedim. Şoförler Odası Başkanı İsa Demiralay “biz, üstümüze düşen görevi yapmaya hazırız” dedi. Fakat, Esnaf Odası başkanı Murat Yalkın, “arkadaşlarla görüşeyim size dönüş yapayım” dedi ama maalesef dönüş yapmadı.

            Yusuf Öngün ve Hamit Kubilay Barlas başkanlığa adaylıklarını ilan ettiler. İkisine de teker teker gittim ve gelin sizi listeme alayım dedim. Maalesef beni dinlemediler ve adaylıklarında ısrar ettiler. Çünkü tecrübeleri yoktu. Lafla peynir gemisi yürümez. Ben isterdim ki adaylar yönetim kurulunun içerisinden çıksın. Çünkü onlar kooperatifin işleyişini yakından bilen insanlar. Yeni adayları hor görüyor veya beğenmiyor anlamı çıkarmıyorum. Onlar da kıymetli hemşehrilerimiz. Bu noktadan ısrarla söylüyorum: ‘Çırak kalfa ve usta anlayışı çok önemlidir. Bir berber çırağının makas tutan eli, bir fırıncı çırağının kürek tutan eli en az 5 yılda kalfalaşır. Fakat bunlar çırak bile değil. Ustalık ise yıllar alır. Her şeyin yenisi idarecinin tecrübelisi sözü önem arz etmektedir. Gerek Hamit Kubilay Barlas, gerekse Yusuf Öngün ekibi hala Esnaf Odası seçimini kazananlar ve kaybedenler savaşını yapmaktadır. Bunların kooperatifi falan düşündükleri yok. Esnaf Odası seçimini kazananlar ve seçimi kaybedenlerin kavgası var burada. Biz bu kooperatifi böyle bir çekişmeye bulaştırmak istemiyoruz. Hamit Kubilay Barlas ve Yusuf Öngün gelin kozunuzu 2 sene sonra yapılacak olan Esnaf Odası seçiminde paylaşın. Bu dilberim kooperatife neler yaptınız. Girmedik şeyler kalmadı. Siyaset, politika, belediye her şeyi soktunuz. Yazılar olsun size! Bu esnaf kefalet kooperatifi sizlerin malıdır. Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin sahibi ne saatçi Osman, ne Berber Yusuf ne de Hamit Kubilay. Bunun sahibi sizlersiniz. Yani Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin ortaklarıdır. Öyleyse bu kooperatifi en iyi kim yönetecekse ona oylarınızı vereceksiniz. Laf torbaya girmez. İştir kişinin aynası lafa bakılmaz” diyen Aslantürk sözlerini Mehmet Akif Ersoy’un “Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır” dizelerini okuduktan sonra “bu kooperatifi en iyi kim yönetecekse oyunuzu ona verin” diyerek tamamladı.

Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap