Tümg. Akkaya Öğrencileri Ağırladı...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Tümg. Akkaya Öğrencileri Ağırladı...
Haberin Tarihi: 22.3.2016 17:04:00 - Okunma Sayısı:2974 defa okundu.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliklerini izleyen ve programı çok beğendiğini ifade eden Tümgeneral Metin Akkaya, programın hazırlanmasında emeği geçen Süleyman Demirel İlkokulu- ortaokulu öğretmen ve öğrencilerini Dağ Komando Okulu'na davet etti.

 

Tümg. Akkaya Öğrencileri Ağırladı…

 

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliklerini izleyen ve programı çok beğendiğini ifade eden Tümgeneral Metin Akkaya, programın hazırlanmasında emeği geçen Süleyman Demirel İlkokulu- ortaokulu öğretmen ve öğrencilerini Dağ Komando Okulu’na davet etti.

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümg. Metin Akkaya Şehit ve Gazi yakınlarını bugün öğle yemeğinde ağırladı.  Kaymakam Abdullah Akdaş ve eşi, Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve eşinin de katıldığı davete, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yalçın Karakaya, Şube Müdürü Abdurrahim Tan, Şube Müdürü Necdet Savaş, Şube Müdürü Yüksel Şahin yanı sıra Süleyman Demirel İlkokulu -Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri de katıldı.
 

Yemek sonrası,  18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliklerinin hazırlanmasında görev alan 55 Öğrenci, 10 öğretmen, 2 idareci Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı yemin töreninin yapıldığı alana alındı.

Burada hazırda bulunan KOBRA, KİRPİ araçları tanıtılırken, Hazır kıta gösteri bölüğü öğrencilere ekipmanlarını tanıttılar. Alanda bulunan Arama Kurtarmada görevli köpek, öğrencilerin ilgi odağı oldu.

Dağcılıkta kullanılan ekipman da öğrencilere tanıtıldı. Okul öğrencilerinden Berfu Güngör ve Seyhan Mutlucan dağcılık eğitimi alarak tüm öğrencileri temsilen alanda bulunan kuleden iniş yaptılar.

Programın sonunda öğrenciler keyifli bir gün geçirdiklerini ifade ederek, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümg. Metin Akkaya’ya teşekkür ettiler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap