EĞİRDİR MAREM Organik Tarım Çalıştayına Katıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR MAREM Organik Tarım Çalıştayına Katıldı
Haberin Tarihi: 24.3.2016 09:08:00 - Okunma Sayısı:1269 defa okundu.

Sürdürülebilir Tarımsal Kalkınmanın Rehber Modeli Olarak Organik Tarım ve Araştırmalarda Yenilikler" konulu Çalıştay 14-16 Mart 2016, tarihlerinde Özdere/İzmir'de yapıldı.

EĞİRDİR MAREM Organik Tarım Çalıştayına Katıldı

 

Sürdürülebilir Tarımsal Kalkınmanın Rehber Modeli Olarak Organik Tarım ve Araştırmalarda Yenilikler" konulu Çalıştay 14-16 Mart 2016, tarihlerinde Özdere/İzmir'de yapıldı. 2011 yılında başlayan işbirliği projesi kapsamında Türkiye'deki Organik Tarım sektörünün ihtiyaçlarına yönelik araştırma çalışmalarının artarak devam etmesi konusunda, Alman hükümeti ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ile ortak bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi. Bu etkinliklerin sonuncusu olarak düzenlenen çalıştaya Genel Müdürlüğü temsilen Bahçe Bitkileri Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Nejdet KAPLAN ve Koordinatör Dr. Ayşen ALAY VURAL'ın yanı sıra organik tarım araştırma çalışmaları yapan ülkemizin farklı bölgelerinden 10 farklı enstitü müdürü ve teknik elemanlar katıldı.

 Toplantıya Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünü temsilen Enstitü Müdürü İsa EREN, Müdür Yardımcısı Recep Ali EMRE ve Zir. Müh. İrfan NAZLI katıldı. Çalıştay süresince Türkiye'deki Organik Tarımı ve Organik Ürünlerin Avrupa pazarındaki ihracat olanaklarını artırmak ve mevcut Ar Ge faaliyetleri ve organik tarım araştırmalarında geleceğe yönelik programlar tartışıldı. Çalıştayın ikinci gününde Kuşadası'nda bulunan lider çiftçi Gürsel TONBUL'a ait Değirmen çiftliği ziyaret edildi. 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap