Eğirdir Meslek Yüksekokulu'nda Çanakkale Ruhu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Meslek Yüksekokulu'nda Çanakkale Ruhu
Haberin Tarihi: 26.3.2016 15:53:00 - Okunma Sayısı:3111 defa okundu.

SDÜ Türkçe Topluluğu tarafından hazırlanan"MEHMET'İM AKİF'TİR, AKİF'İM ÇANAKKALE" isimli tiyatral şiir dinletisi Eğirdir Mavigöl Uygulama Oteli'nde Eğirdir MYO öğrencilerine sahnelendi.

Eğirdir Meslek Yüksekokulu'nda Çanakkale Ruhu

 

            SDÜ Türkçe Topluluğu tarafından hazırlanan “MEHMET’İM AKİF’TİR, AKİF’İM ÇANAKKALE” isimli tiyatral şiir dinletisi Eğirdir Mavigöl Uygulama Oteli’nde Eğirdir MYO öğrencilerine sahnelendi.

            Yoğun katılımın olduğu tiyatral gösteri Eğirdir MYO Müdürü Doç. Dr. Tahir TİLKİ’nin açılış konuşmasını yapmasıyla başladı. Doç. Dr. Tahir TİLKİ konuşmasında ‘Bağımsızlık mücadelemizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi, halkımızın türlü zorluklarla mücadele ederek kenetlenmesi sonucunda düşmanı bozguna uğrattığı en önemli zaferlerimizden biridir. Çanakkale’de bu destanın yazılmasında canını ortaya koyan nice isimsiz kahramanımızı minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.’ İfadelerini kullanarak salondakilere duygu ve düşüncelerini aktardı.

            Seçkin Türk komutanları ve kahraman erlerin omuz omuza mücadelesinin anlatıldığı, cepheden olayların sahnelendiği ve katılımcıların milli duygularına seslenen dinleti, büyük beğeni topladı.

            Gösteri sonunda Eğirdir MYO Aşçılık Programı öğrencileri tarafından hazırlanan Buğday Çorbası ve Üzüm Hoşaflı menü ikram edildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap