Eğirdir'in Tarımsal Ürün Yelpazesi Genişliyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'in Tarımsal Ürün Yelpazesi Genişliyor
Haberin Tarihi: 4.4.2016 17:00:00 - Okunma Sayısı:1326 defa okundu.

Eğirdir'in tarımsal geliri olarak Elmacılık dışında kazanç temini için değişik ürün arayışları kapsamında Isparta Valisi Vahdettin ÖZKAN'ın öncülüğünde Eğirdir Kaymakamlığınca geliştirilen Ahududu-Böğürtlen yetiştiriciliği projesinin ilk ayağı Bademli Köyü'nde başlatılıyor.

Eğirdir’in Tarımsal Ürün Yelpazesi Genişliyor

 

            Eğirdir’in tarımsal geliri olarak Elmacılık dışında kazanç temini için değişik ürün arayışları kapsamında Isparta Valisi Vahdettin ÖZKAN’ın öncülüğünde Eğirdir Kaymakamlığınca geliştirilen Ahududu-Böğürtlen yetiştiriciliği projesinin ilk ayağı Bademli Köyü’nde başlatılıyor.

            Proje kapsamında Bademli Köyünde 03.04.2016 Pazar günü 15 vatandaşımıza hibe olarak Ahududu ve Böğürtlen fidanları dağıtımı yapıldı.

            Dağıtımın arkasından vatandaşlarımızın bir bahçesinde örnek dikim yapılarak fidanların dikim ve sonrası yapılacak iş ve işlemler anlatıldı.

            Kaymakam Abdullah AKDAŞ, burada yaptığı açıklamada “Eğirdirimizde elmacılık dışında ne gibi tarımsal faaliyetler yapılabilir, farklı toprak ve arazi yapısına sahip yerlerimizde ne gibi tarımsal faaliyetler yapabiliriz onun araştırmasını yaptık. Sonuçta bir kaç model üzerinde çalışma yapmaya karar verdik. İşte o projelerden ilkini Bademli Köyümüzde Ahududu-Böğürtlen yetiştiriciliği üzerine başladık. Verdiğimiz ve dikimi yapılan fidanların her aşamasında takibini yapacak, üreticilerimizin her zaman bilgi ve donanım olarak, ürettikleri mahsulün değerlendirilmesi aşaması da dahil olmak üzere çiftçimizin yanındayız” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap