Eğirdir'de Orhan Kural Rüzgarı Esti...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de Orhan Kural Rüzgarı Esti...
Haberin Tarihi: 7.5.2016 16:34:00 - Okunma Sayısı:3071 defa okundu.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Mühendisliği Bölüm ve Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, Eğirdir'de "Yaşanabilir bir çevre için el ele" konulu konferans verdi.

            Eğirdir’de Orhan Kural Rüzgarı Esti…

 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Mühendisliği  Bölüm ve Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural,  Eğirdir’de "Yaşanabilir bir çevre için el ele" konulu konferans verdi.

                                                                              

            Eğirdir Belediyesi’nin organizasyonu ile Eğirdir’e gelen Prof. Dr. Orhan Kural, "Yaşanabilir bir çevre için el ele" temalı konferansında izleyenleri kendisine adeta hayran bıraktı.

            7 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 14.00'de Rüya Park’ta gerçekleşen konferansta Prof. Dr. Kural, günümüz dünyasından örnekler vererek yaptığı konuşmasında Eğirdir’de stand-up rüzgarı estirdi.

            “Hayat Bir Gündür O da Bugündür” sözünden yola çıkarak başladığı konuşmalarında Kural, “Hayat Bir Gündür O da Bugündür” “bugünlerin hiçbir önemi yok, önemli olan her günün kıymetinin bilinmesidir” dedi.

            Konuşmalarında tarihten örnekler veren  Prof. Dr. Kural, “Bir ülke tarihini unutursa, kaybederse, bugün ülkesini kaybeder” dedi.

 

            İsrafa Hayır

 

            Dünyada en çok ekmek israfı yapan ülkelerin başında yer aldığımızı ifade eden Prof. Dr. Orhan Kural, “Ne olursa olsun ekmeğinizi çöpe atmayın. Çünkü o ekmeklere muhtaç olan çocuklarımız, insanlarımız var. Yemek yiyeceğiniz zaman gözünüzün değil, karnınızın doyacağı kadar tabağınıza alın” sözleriyle israfın zararlarını, tutumlu olmanın önemini vurguladı.

 

            Sigarayı Bırakın…

 

            Aynı zamanda Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği Başkanı olan İTÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, bazı dizilerin, filmlerin gençleri sigara içmeye özendirdiğini söyleyerek, “Ne olursa olsun aranızda sigara içen varsa bugünden itibaren bırakmalı. Çünkü sağlığa, cebe ve çevreye çok zararlı” dedi.

            Konferans sonrası Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Prof. Dr. Orhan Kural’a ‘Kristal Elma’ biblosu hediye ederek teşekkür etti.

            Orhan Kural’ın kaleme aldığı kitaplar okuyucusuyla buluşurken, yazar, hayranlarına hem imza verdi hem de fotoğraf çektirdi.

            Muhteşem konferansıyla izleyenlerde güzel izler bırakan Prof. Dr. Orhan Kural’a teşekkür ediyoruz.

            Prof. Dr. Orhan Kural’ın “Dünya İçin Bir Şey yap” isimli kitabından kesitleri zaman zaman gazetemizde yayınlayacağız.

 

Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap