Isparta'da Bir İlk...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta'da Bir İlk...
Haberin Tarihi: 10.5.2016 10:17:00 - Okunma Sayısı:2646 defa okundu.

Beyindeki Baloncuğa Kasıktan Girilerek, Akım Çevrime Cihazı ile Beyin Anevrizmasına By-Pass Yapıldı

Isparta’da Bir İlk…

- Beyindeki Baloncuğa Kasıktan Girilerek, Akım

Çevrime Cihazı ile Beyin Anevrizmasına By-Pass Yapıldı

 

            Beyin damarında anevrizma (baloncuk) tespit edilen bir hasta, Isparta da ve SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde ilk kez gerçekleştirilen bir yöntemle sağlığına kavuştu.

            Baş ağrısı şikayetiyle SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama hastanesine başvuran hastada çekilen tomografi sonucunda beynin sağ tarafında anevrizma (baloncuk) tespit edildi. Doktorlar, baloncuğun patlaması ve beyin kanaması sonucu hayatı tehdit etmesi nedeniyle hastanın beyin anevrizmasına by-pass yaparak kanama riskini ortadan kaldırdılar.

            İşlem, Radyoloji Anabilim Dalı Girişimsel Radyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aykut Recep Aktaş, Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tamer Karaaslan ve Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hacı Ömer Osmanlıoğlu’nun yönetimindeki ekiple anjiografi eşliğinde gerçekleştirildi. Girişimsel Radyoloji bölümü sorumlusu Doç. Dr. Ayut Recep Aktaş, kapalı yöntemle kasıktan girilerek, dünyada ve Türkiye’de son 5 yıldır etkinliği kanıtlanmış yüksek teknoloji akım çevrime cihazı kullanarak beynin sağ tarafını besleyen ana damarın çatallanma bölgesindeki anevrizmanın dolmasının ve basıncının artmasının önüne geçtiklerini, ayrıca bu cihazın zaman içinde anevrizmanın kendiliğinden kaybolup yeni damar oluşumunu düzenlediğini belirtti.

            Hasta yaklaşık bir saatlik bir anestezi sonrası, 1 gün yoğun bakımda takip edildikten sonra sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap