'#ANADOLU' YAKTI KAVURDU...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,'#ANADOLU' YAKTI KAVURDU...
Haberin Tarihi: 16.5.2016 17:49:00 - Okunma Sayısı:3460 defa okundu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde Eğirdir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Gençlik Merkezi Tiyatro Grubu'nun '#Anadolu' isimli tiyatro gösterisi sahne aldı.

‘#ANADOLU’ YAKTI KAVURDU…

 

            Devletimizin kurucusu Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da özgürlük meşalesini yaktığı gün olan 19 Mayıs’ın bayram olarak kabul edildiği ve Uu önder Mustafa Kemal’in Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97’nci yılı kutlama etkinlikleri Eğirdir’de başladı.

            19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde Eğirdir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Gençlik Merkezi Tiyatro Grubu’nun “#Anadolu” isimli tiyatro gösterisi sahne aldı.

            Gençlik haftası dolayısıyla Eğirdir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün Tiyatro Grubu’nun “Anadolu ve Haydi Masal Anlat” tiyatro oyunu bugün saat 14.15’de Kervansaray düğün ve toplantı salonunda sahnelendi.

            Saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenilmesiyle başlayan etkinlikte, Gençlerin ülke gündemini ele aldığı gösteri, gözyaşları içerisinde izlenildi.

            Eğirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmenlerinden Ali İhsan Kabasakal’ın yazıp yönettiği ‘Anadolu’ isimli tiyatro gösterisi izleyenlerden büyük beğeni aldı.
 

            Tiyatro bitiminde öğrencileri kutlamak için sahneye çıkan Eğirdir Milli Eğitim Şube Müdürü Nejdet Savaş, duygularını şu şekilde dile getirdi: “…Ben de bir şehit yakınıyım. 1994 yılında ben de yeğenimi şehit verdim.. Gençlerimizin yaşattığı ruhla Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Temennimiz şu anda içimiz ağlasa da her şeyiyle memleketimizin bazı yerlerinden şehit haberleri gelse de bu vatanın bir sahibi olduğu bir bekçisi olduğu, bizler var oldukça Anadolu var oldukça bu pislikler bir gün bu ülkeden temizlenecektir. Çünkü bizler bunları 1914 yılında da gördük, 1918’li yıllarda da yaşadık bugün de yaşıyoruz. Rabbim izin verirse bunlar gidecektir ve bu memleket güzelliklere bir şekilde kavuşacaktır. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Gençlerimizi can-ı gönülden kutluyor, şehitlerimize de Allah’tan rahmetler diliyorum” .

            Program Gençlik Merkezi’nin oluşturduğu resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi.

            ‘Anadolu’ ruhunu iliklerimize kadar hissettiren gençlerimizi can-ı gönülden kutluyoruz.

EMEL TURAN KARTAL - AKIN

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap