ATATÜRK OKULUNDA BİLİM FUARI AÇILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ATATÜRK OKULUNDA BİLİM FUARI AÇILDI
Haberin Tarihi: 19.5.2016 09:58:00 - Okunma Sayısı:2489 defa okundu.

İlçemiz okullarından Atatürk Ortaokulunda Tübitak 4006 bilim fuarı açıldı. Öğrencilerin yapmış oldukları projeler izleyenler tarafından büyük beğeni aldı.

ATATÜRK OKULUNDA BİLİM FUARI AÇILDI

 

            İlçemiz okullarından Atatürk Ortaokulunda Tübitak 4006 bilim fuarı açıldı. Öğrencilerin yapmış oldukları projeler izleyenler tarafından büyük beğeni aldı.                  

            Eğirdir Atatürk Ortaokulunda Tübitak 4006 bilim fuarı 17 Mayıs 2016 Salı günü okul bahçesinde düzenlenen törenle açıldı.

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başlayan programda  8/A Sınıfı öğrencisi Furkan Kaygısız Bilim Fuarı projesini tanıtan bir konuşma yaparak şunları ifade etti:

            “TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yıl düzenlediğimiz Tübitak 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz . Hepiniz hoş geldiniz.

            Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda  TÜBİTAK Bilim Fuarları ile birlikte 5, 6 ,7, 8 . sınıfta okumakta olan arkadaşlarımızın öğretim programı çerçevesinde , kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, ortam oluşturmaya çalıştık.

            En temel amacımız ise; Gerçek hayattaki soru ve sorunlara yönelik çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin, öğrenciler tarafından uygulayarak- yaparak-yaşayarak öğrenilmesini sağlamaktır.

            Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen arkadaşlarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir.

            Değerli konuklar, Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmenlerime ve arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunurken hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

            Okulun tekvando sporcularının gösterisi, Koro ve Halk Oyunları gösterisinin ardından TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışı gerçekleştirildi. Küçük mucitlerin icatları fuarı gezenler tarafından büyük ilgi gördü.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap