Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokul Öğrencilerinden Elli Proje...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokul Öğrencilerinden Elli Proje...
Haberin Tarihi: 27.5.2016 12:51:00 - Okunma Sayısı:2616 defa okundu.

Eğirdir Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu'nda 4006 Tübitak Bilim Fuarı açıldı.

Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokul Öğrencilerinden Elli Proje…

 

Eğirdir Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu’nda 4006 Tübitak Bilim Fuarı açıldı. Bu yıl ilk defa 55 Öğrenci ve 12 Danışman öğretmenin nezaretinde oluşturulan 50 proje, sergiyi gezenler tarafından büyük beğeni aldı.

Eğirdir Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu tarafından düzenlenen 4006 TÜBİTAK  Bilim fuarında; Fen Bilimleri, Matematik, Sosyal Bilgiler, Türkçe, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Teknoloji Tasarım ve Bilişim Teknolojileri alanlarında 12 danışman öğretmen nezaretinde 50 proje, 55 öğrenci tarafından hazırlandı.
 

Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu’nda bu yıl ilki düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı, bugün saat 10.00’da okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul Müdürü Abdurrahim Demirbağ yaptı.

Bilim fuarlarının öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan ve öğrenme yollarından bir tanesi olduğunu söyleyen Okul Müdürü Demirbağ, şunları ifade etti: “Tübitak’ın desteğiyle bu yıl ilkini düzenlediğimiz Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim fuarımızın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz.
 

Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları; öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme yollarından biridir.

Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda Fen Bilimleri alanında 9 proje, Türkçe alanında 5 proje, Sosyal Bilgiler alanında 3 proje, Matematik alanında 9 proje, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanında 4 proje, Teknoloji Tasarım alanında 7 proje, Bilişim Teknolojileri alanında 3 proje ve diğer alanlarda 7 proje olmak üzere toplam 50 projeyi 55 öğrencimiz 12 danışman öğretmenimizin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular.

Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederim. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız, ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir.

Değerli konuklar, proje çalışmalarında emeği geçen Müdür Yardımcılarıma, proje yürütücüsü Fatih Mehmet Hayıt’a, tüm öğretmenlerime ve öğrencilerime teşekkür eder, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Okul Müdürü Abdurrahim Demirbağ’ın konuşmalarının ardından, okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu Halk Oyunları ekibinin gösterisi izlenildi.

Daha sonra 4006 Tübitak Bilim Fuarının açılışı gerçekleştirildi.

Eğirdir Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu’nun 4006 Tübitak Bilim Fuarının açılış kurdelesini birlikte kesen Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Yalçın Karakaya, Şube Müdürü Abdürrahim Tan ve Ak Parti Eğirdir İlçe Başkanı Veli Gök, fuarın hayırlı ve uğurlu olması temennilerinde bulundular.
 

Bilim fuarını gezen protokol, öğrencileri tebrik ederek, başarılı çalışmaların devamını dilediler.

Bilim fuarı, gün boyunca okul bahçesinde açık kalacak.

Öğrencilerimizi özverili çalışmalarından dolayı kutluyor, başarılı çalışmalar diliyoruz.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap