M. Akif Ersoy Tiyatro Kulübü'nün yılsonu gösterisi neşeli anlara sahne oldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,M. Akif Ersoy Tiyatro Kulübü'nün yılsonu gösterisi neşeli anlara sahne oldu
Haberin Tarihi: 2.6.2016 17:48:00 - Okunma Sayısı:1772 defa okundu.

Eğirdir Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Tiyatro Kulübü'nün hazırladığı yılsonu gösterisi neşeli anlara sahne oldu.

M. Akif Ersoy Tiyatro Kulübü’nün yılsonu gösterisi neşeli anlara sahne oldu

 

            Eğirdir Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Tiyatro Kulübü’nün hazırladığı yılsonu gösterisi neşeli anlara sahne oldu.

            1 Haziran 2016 Çarşamba günü saat 19.00’da Kervansaray Düğün ve Toplantı salonunda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başladı.

            Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdiresi F. Belgin  Akyıl, eğitimin temel amacının öğrencilere birey olma nitelikleri kazandırarak hayata hazırlamak olduğu söyledi. Akyıl konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Eğitimin temel amacı öğrencilere birey olma nitelikleri kazandırarak, hayata hazırlamaktır. Bu nedenli öğrencilerimizi derslerle birlikte sportif faaliyetler, tiyatro ve resim yapma gibi sosyal etkinliklere yönlendiriyoruz.

            Sosyal-kültürel faaliyetler içinde bulunan öğrencinin kendine güveni artarak hayatta vereceği kararlar daha doğru olur. Günümüz teknoloji çağı karşılıklı iletişimi sınırlandırmaktadır. Bu tür sosyal faaliyetlerle bu sınırı kaldırarak arkadaşlık yapmasını bilen, bilgisini paylaşan bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Okulumuzda bu sene aktif olarak çalışan 6 tane kulüp kuruldu. Bunlardan birisi de Tiyatro Kulübümüzdür.

            Bugün burada senaryosu Ankara Devlet Tiyatrolar Genel Müdürlüğü’nden alınan “Akıllı Tavşan, Güçlü Aslan” oyununu bizim minik öğrencilerimiz oynayacaklar.

            Öğrencilerimiz çok heyecanlılar. Ben sözü uzatmak istemiyorum. Bu etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen başta sınıf öğretmenimiz Necla Koçal’a ve her zaman için yardımlarıyla yanımızda olan velilerimize çok teşekkür ediyor, iyi eğlenceler diliyorum.”

            Okul Müdiresi F. Belgin Akyıl’ın konuşmalarının ardından Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından, bir kelebeğin hikayesini anlatan “Kelebeğin Çıkışı” isimli ront sahnelendi. Daha sonra sahne alan 4-B sınıfı öğrencilerinden Baran Turgut’un saz resitali ise izleyenlerden tam not aldı.

            Yönetmenliğini Sınıf öğretmeni Necla Koçal’ın yaptığı, Senaryosu Ankara Devlet Tiyatrolar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Akıllı Tavşan, Güçlü Aslan” isimli tiyatro oyunu 4-B sınıfı öğrencileri tarafından başarıyla sahnelenirken, İzleyenler tarafından da büyük beğeni aldı.

            Tiyatro Kulübünün gösterileri “Kardelenin hikâyesi” adlı ront ile sona erdi.

            Gazetemize açıklamalarda bulunan sınıf öğretmeni Necla Koçal, bu etkinliğin gerçekleşmesinde Kervansaray Düğün ve Toplantı Salonunu kendilerine tahsis ederek her türlü desteği veren Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e teşekkür ettiklerini belirtti.

            Program sonunda Tiyatro Kulübünün çalışmalarında desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Karakaya’ya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nejdet Savaş’a, Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Şanal’a, Endüstri Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ali İhsan Kabasakal’a, Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Folklör öğretmeni Halise Yağız’a, Mehmet Akif Ersoy Okulu Teknoloji Tasarım Öğretmeni Aysun Erfidan’a çiçek takdim edildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap