EĞİRDİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
Haberin Tarihi: 8.6.2016 11:43:00 - Okunma Sayısı:2008 defa okundu.

Eğirdir Belediye Meclisi’nin Haziran ayına ait Meclis toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

EĞİRDİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

  

Meclis toplantısı başlamadan önce, 7 Haziran 2016 Salı günü sabah saatlerinde İstanbul’da meydana gelen hain saldırı sonucu Şehit olan polislerimiz ve vatandaşlarımız için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl başkanlığında yapılan Meclis Toplantısı’na, Demokrat Parti Belediye Meclis Üyeleri; Selahattin Tamgül, Hasan Bilal Taran, Mehmet Cengiz Kılınç;  Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri; Mehmet Eray Uslu, Müslahattin Yaman, Ahmet Bulucu, Ahmet Hamdi Takır, Erhan Savran;  MHP Belediye Meclisi Üyeleri; Şükrü Savaş, Ramazan Kurt ve Mustafa Günay yanı sıra Mali Hizmetler Müdürü Hidayet Kaytanloğlu, Yazı İşleri Müdür Vekili Ümit Metin, Fen İşleri Md. Gülay Uysal ve hemşehrilerimiz katıldı.

            Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda İlçemiz Bağlar Mahallesi, Mücevre Mevkii, 74 Ada, 65 Parsel numaralı mülkiyeti Eğirdir Belediyesi’nce Cami yapılmak kaydı ile bağışlanan 944,54m2 yüzölçümlü taşınmazın Türkiye Diyanet Vakfı’na bedelsiz olarak devri konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.


            Meclise havale edilen diğer evrakların görüşüldüğü toplantıda; Sirkeci olarak adlandırılan Eğirdir Çarşı Projesinin tamamlanmasının 2017 yılına sarkması düşüncesiyle yapım bütçesinin yıllara dağılımı konusu oy birliğiyle kabul edildi.

Diğer bir proje olan kapalı yüzme havuzu yapımı bütçesinin de yıllara dağılımı oy birliğiyle kabul edildi.

            Şehir içi trafiğinin denetlenmesi konusu görüşülürken, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES)’nin Eğirdir’de kurulması için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu da görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda görüşülen konulardan bir tanesi olan Eğirdir Belediyesi’ne ait soğuk hava deposunun 10 yıllığına kiraya verilmesi de oy birliğiyle kabul edildi.

İller Bankası’ndan kredi alınarak Eğirdir Belediyesi’ne greyder alınmasına da Meclis, oy birliği ile karar verdi.

            Toplantı sonunda Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Mübarek Ramazan-ı Şerif ayının tüm İslam ailemine ve ilçemize hayırlı olmasını temenni etti.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap