'Tarım Arazilerinin Satış işlemleri' Eğirdir Mal Müdürlüğünde Gerçekleştiriliyor...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,'Tarım Arazilerinin Satış işlemleri' Eğirdir Mal Müdürlüğünde Gerçekleştiriliyor...
Haberin Tarihi: 16.6.2016 16:24:00 - Okunma Sayısı:2286 defa okundu.

Eğirdir'de İlk Satış: "Yılmaz Yılmaz'a Yapıldı..."

‘Tarım Arazilerinin Satış işlemleri’ Eğirdir Mal Müdürlüğünde Gerçekleştiriliyor…

Eğirdir’de İlk Satış: “Yılmaz Yılmaz’a Yapıldı…”

 

6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Destelenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ile Hazineye ait ‘Tarım Arazilerinin Satış işlemleri’ Eğirdir Mal Müdürlüğünde gerçekleştiriliyor.

6292 sayılı Kanunun 12’nci maddesi uyarınca Hazineye ait Tarım Arazilerinin satış işlemlerinin ilki Eğirdir Tepeli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi İşletme Müdürü Yılmaz Yılmaz’a yapıldı.

Tarım Arazilerinin Satış İşlemleri, Türkiye’de Isparta’nın da içinde bulunduğu 18 ilde izinli olarak yapılıyor. Isparta ilçelerinde ilk satış, ‘Eğirdir Mal Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

Eğirdir Mal Müdürü Fikret Tepe, Defterdarlık Uzmanı Osman Cengiz Kaya, Memurlar Noman Ertörün, Atakan Arıkan ile Hüseyin Abidin Kiraz ve Veznedar Hüseyin Çıbık’ın katılımıyla Eğirdir Mal Müdürlüğünde bir tören düzenlendi.

Düzenlenen törende; Eğirdir Tepeli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif İşletme Müdürü Yılmaz Yılmaz da ilk satış işleminin kendisine yapılmasının mutluluğunu yaşadı.

Eğirdir Mal Müdürü Fikret Tepe ve beraberindekiler, Yılmaz Yılmaz’a hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundular. Gerekli işlemlerin ardından Yılmaz, makbuzunu Veznedar Hüseyin Çıbık’ın elinden aldı.

6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun, 2012 yılında yürürlüğe girmiş ve bu kanunla Hazineye ait tarım arazilerinin satışı konusu da düzenlenmişti. 
Kanun kapsamında
 Hazineye ait tarım arazileri hissedarlarına, kiracılarına ve kullanıcılarına ihaleye çıkmadan, doğrudan satılmaya başlanmıştı. 

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap