Eğirdir Işıl Işıl Oluyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Işıl Işıl Oluyor
Haberin Tarihi: 21.6.2016 15:54:00 - Okunma Sayısı:2193 defa okundu.

Belediye Tarafından Sahil Şeridine 152 Adet Aydınlatma Direği Dikildi

Eğirdir Işıl Işıl Oluyor

Belediye Tarafından Sahil Şeridine 152 Adet Aydınlatma Direği Dikildi 

           

            Eğirdir Belediyesi tarafından eski başkan Osman Nuri Özmeral’in yaptırdığı ve üzerlerinde Eğirdir Belediyesi yazan kırmızı elma amblemli aydınlatma direkleri dökülünce yenisi ile değiştirilmeye devam ediyor.

          Eğirdir Belediyesi Eski Başkanı Osman Nuri Özmeral döneminde 95 adedinin 85 Bin TL ödenerek 13 Kasım 2013 tarihinde Güney ve Kuzey Sahil şeridine dikilen ve üzerinde Eğirdir Belediyesi yazan kırmızı elma amblemli aydınlatmalar, malzemelerinin dayanıksız olması sebebiyle rüzgar ve yağmurun etkisi ile dökülmeye başlamıştı. Bunun üzerine çalışma başlatan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl sahil şeridinde bulunan aydınlatma direklerini yenilenme çalışmalarına devam ediyor.

        Bu çalışmalar kapsamında 1. Sahil yoluna Eğirdir Otogarından başlayarak, Kemik hastalıkları hastanesine kadar olan kısma 80 adet, 2. Sahil yoluna 48 adet aydınlatma lambası dikilirken, Poyraz Parkı'na ise 24 adet aydınlatma direği dikilme çalışmalarına ise devam ediliyor.

         Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl " Geçtiğimiz dönemde Eğirdir’in farklı yerlerine döşenen ve 85 bin lira ödenen aydınlatma ışıklarının neredeyse 75 tanesi hasar görmüş, yanmaz haldeydi. Direkleri ucuz malzemeden yapılmış ve dayanıksızdı. Kötü görüntünün dışında yanmıyordu. Biz de benim dönemimde Ada yoluna yaptırdığımız ve 20 yıldır kırılmadan dökülmeden muntazam bir şekilde kullanılan aydınlatma direklerinin aynısından Kuzey sahil yoluna 48 adet ve Güney sahil yoluna ise 80 adet yaptık. Son olarak 24 adet'te poyraz parkı ve civarında yapımına devam ediliyor.  Güzel Eğirdirimize aksesuar eklemeye devam ediyoruz. Kuzey sahil yoluna yaptıklarımız gece çok güzel bir görüntü ortaya çıkarıyor ve halkımızdan da iyi yönde geri dönüşler olmaya başladı. Daha ucuz ve daha kaliteli malzemeden yapılan aydınlatma direklerimiz ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap