Eğirdir birinciliği kaptırmadı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir birinciliği kaptırmadı
Haberin Tarihi: 27.6.2016 16:32:00 - Okunma Sayısı:1531 defa okundu.

Atık pil duyarlılığı Süleyman Demirel Okulu'na 2 ödülü kazandırdı

Eğirdir birinciliği kaptırmadı

Atık pil duyarlılığı Süleyman Demirel Okulu'na 2 ödülü kazandırdı

 

            Eğirdir Süleyman Demirel Okulu geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Isparta genelinde atık pil toplama şampiyonu oldu. Ödül olarak kazanılan yazıcı Belediye Başkanı Ömer Şengöl tarafından okula teslim edildi.

            Eğirdir Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) ile yaptığı anlaşma çerçevesinde Isparta'daki ilköğretim ve ortaöğretim okullarından atık piller toplandı. En fazla pil toplayan okula hediye verileceği duyurulan kampanyada geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kazanan Süleyman Demirel Orta Okulu oldu. Ödülü Belediye Başkanı Ömer Şengöl, okul idareci ve öğretmenlerinin hazır bulunduğu programla teslim etti. Okul Müdürü Ali Rıza Akbay, Belediye Başkanı Ömer Şengöl'e, verdiği destek ve yaptığı katkılardan dolayı teşekkürlerini belirtti.

            Milli Eğitim İlçe Müdürü Yalçın Karakaya, "Belediye Başkanımıza bu jestinden dolayı teşekkür ediyoruz. Sembolik jestin öğrencilerimize motive olarak geri dönüşümünü sağlamamız gerekiyor. Toplum bilincini artırarak bu çalışmadaki başarının artarak devam etmesini diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

            Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Pil Üreticileri Derneği, Türkiye çapında yarışmalar yapıyor. Bu yarışmalardan biri de okullarda atık pil toplama kampanyaları. Biz de Belediye olarak aracı oluyoruz, bize gelen kampanyaları okullarımıza aktarıyoruz. Belediyemizin Çevre Mühendisi Pınar hanım okul yöneticileri ile irtibat kuruyor. Bazı okullarımız bu kampanyalara hassasiyetle yaklaşıp kampanyanın verimli geçmesini sağlıyor. Bu yıl toplanan piller Isparta'ya gönderildi. Isparta genelinde Eğirdir Süleyman Demirel İlköğretim Okulumuz il birincisi seçildi. Bu kampanyanın ödülü olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) tarafından yazıcı gönderildi. Biz de ödülü okula getirip teslim ediyoruz. Çocuklarımıza aktardığınız bilgiler için, idare ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca kampanyaya hassasiyet gösteren çocuklarımıza ve ailelerine teşekkür ediyoruz. Eğirdir olarak Isparta genelinde iyi bir sonuç aldığımıza inanıyoruz. Bu birincilik geçtiğimiz yılda da Eğirdir'imizde idi ve yine Süleyman Demirel Okulumuz kazanmıştı. Eğirdir'imize ve Süleyman Demirel Okulumuza hayırlı olsun. Şimdiden öğretmenlerimizin Ramazan Bayramınızı kutluyor, iyi tatiller diliyorum." dedi.

            Program sonunda öğretmenlerle sohbet eden Başkan Şengöl, okul idarecileri ve öğretmenleriyle birlikte fotoğraf çektirerek okuldan ayrıldı.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap