Eğirdir'de 30 bin liralık hibe almaya hak kazanan 21 çiftçiden 20'si kadın...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de 30 bin liralık hibe almaya hak kazanan 21 çiftçiden 20'si kadın...
Haberin Tarihi: 30.6.2016 09:27:00 - Okunma Sayısı:1519 defa okundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu sene uygulanmaya başlanan Genç Çiftçi Projesi sonuçlandı.

Eğirdir’de 30 bin liralık hibe almaya hak kazanan 21 çiftçiden 20’si kadın...

 

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu sene uygulanmaya başlanan Genç Çiftçi Projesi sonuçlandı.

            Ülkemizin sorunlarından biri olan köyden kente göçün tersine olması yani kentten köye göçün sağlanması, bu sayede tarımsal üretimin artırılması amacıyla hayata geçirilen projeye  başvuran18-40 yaş arası çiftçilerimizin başvuru süresi 13 Mayıs’ta sona ermişti.

            Elektronik ortamda yapılan ön başvurunun ardından İl ve İlçe Müdürlüklerine dosya teslim etmek sureti ile kesin başvuruya dönüştürülen projeler arasında yapılan değerlendirme sonucunda Eğirdir ilçemizde 21 genç çiftçimiz 30 bin TL.’lik hibe almaya hak kazandı.

            Şehit yakını, Gazi, engelli, kadın ve konusuna göre eğitime katılmış çiftçilerimizin daha avantajlı olduğu bu tablodan anlaşılmaktadır. İlçemizde destek almaya hak kazanan 21 çiftçimizden 20’sinin kadın olduğunu görmekteyiz. Asil listede olan çiftçilerimiz 11-15 Temmuz tarihleri arasında Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine giderek sözleşme imzalayacaklar.

            Konu ile ilgili olarak gazetemize bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Uğur Turgut “Bu proje 3 yıllık olup İlçe Müdürlüğümüz elemanları tarafından sürekli kontrol edilecek ve çiftçilerimize her türlü eğitim ve yayım konusunda yardımcı olmaya gayret göstereceğiz. Destek almaya hak kazanan çiftçilerimize hayırlı olması dileğiyle Tarım teşkilatımızın çiftçilerimizin yanında olduğunu belirtmek isterim” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap