Yeşilada balıkçı barınağı temizlendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yeşilada balıkçı barınağı temizlendi
Haberin Tarihi: 16.7.2016 10:03:00 - Okunma Sayısı:1442 defa okundu.

Eğirdir Yeşilada'da bulunan balıkçı barınağı yosunlar ve çöplerden arındı.

Yeşilada balıkçı barınağı temizlendi

 

            Eğirdir Belediyesi temizlik ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda kamyon dolusu yosunlar gölün içinden çıkartıldı.      

            Eğirdir Belediyesi personeli tarafından ilçenin temizliği için çalışmalar sürüyor. Göl kenarındaki çöplerin toplanmasının yanı sıra, göl içindeki kirliliğin de temizlenmesi için hummalı çalışmalar sürüyor.

            Belediye temizlik işçileri tarafından son olarak Yeşilada'da bulunan balıkçı barınağının içi temizlendi. Gün boyu süren çalışmalarda, kamyon dolusu yosunlar çıkartılırken, vatandaşların attığı kişisel çöpler de su içe


risinden çıkartılarak balıkçı barınağı temizliği yapılmış oldu.

            Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. İçecek şişe ve kutularını, yiyecek paketlerini lütfen çöp kutularına atsınlar, göl çöplük değildir. Gölün içine atılan her çöpü vücudumuza verilen birer zarar olarak görüyoruz. Bu su hepimizin, bu göl hepimizin, bu Eğirdir hepimizin. Daha güzel bir çevre ve daha temiz bir göl için el birliği ile çalışmamız gerekiyor. Yeşilada'da bulunan balıkçı barınağının temizliği yapıldı. Barınak içerisinde yetişen yosunlar ve çeşitli otlar dipten köklenerek temizlendi. Yeterli mi? Değil... Bundan sonra da temizlik çalışmalarımız devam edecek" dedi.


            Belediye temizlik işçileri, su içersinde kayık yardımıyla ve can kurtaran yeleklerle girerek temizlik çalışmalarını canla başla tamamladı.

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap